LimburgActueel.beTribunaal in Bilzen tapt voortaan uit 1000 liter Cristal-biertanks

Door Redactie - 14 november 2018 - 3740 - Showbizz & Lifestyle

Vandaag opent café Tribunaal in Bilzen opnieuw de deuren. Voortaan tapt uitbater Piet Panis frisse Cristal rechtstreeks uit zijn twee gloednieuwe 1000 liter biertanks. Een primeur: Tribunaal in Bilzen is daarmee het allereerste Limburgse café dat Cristal-biertanks als uithangbord krijgt. “Als brouwers zijn wij zeer trots om in café Tribunaal de eerste 1000 liter Cristal-biertanks in Limburg te installeren. Het bier wordt voortaan rechtstreeks vanuit de brouwerij in Alken aangevoerd met een biertruck", aldus woordvoerder Sebastiaan De Meester.

Tribunaal in Bilzen tapt voortaan uit 1000 liter Cristal-biertanks
Foto: Cristal AlkenDe biertanks zijn een sterk staaltje van technologische innovatie. Het bier in deze gekoelde en geïsoleerde tanks bevindt zich in een plastic zak die met luchtdruk wordt leeg geperst. Er komen geen vaten meer aan te pas, daardoor komt er meer ruimte achter de toog vrij voor uitbater Piet.

“Op een vat bier moet altijd CO2 worden aangesloten. Zo zet je druk op het vat en kan je het bier beginnen tappen. Die CO2 vermengt zich met het bier. Als er echter te veel CO2 wordt toegevoegd, dan krijg je een opgeblazen gevoel of hoofdpijn. Dit noemen we oversaturatie. Deze nieuwe biertanks hebben geen CO2 nodig, dus dat probleem komt niet meer voor. Het bier in de tanks is ook veel minder vatbaar voor infecties, die voor een boterachtige en ranzige smaak kunnen zorgen. Het bier blijft veel langer vers, alsof je een frisse Cristal in onze brouwerij in Alken zelf drinkt.”

Café Tribunaal ging iets meer dan een maand geleden dicht voor een grondige opfrisbeurt. Tribunaal blijft trouw aan zijn identiteit van rasecht volkscafé.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139