LimburgActueel.beLimburgse innovatie: de geluidsisolerende gietvloer

Door Redactie - 15 november 2018 - 3600 - Wetenschap & Innovatie

In basisschool De Klimop te Ham verlopen de lunches sinds kort heel wat stiller dan voorheen. Niet dat de juffen en meesters er opeens veel strenger zijn geworden. Wél beschikt de school sinds kort als eerste in België over een geluidsisolerende vloer in haar kantine. Het team van Excellent Gietvloeren uit Genk is mee verantwoordelijk voor de primeur en plaatste de 'stille' gietvloer in opdracht van fabrikant BASF.

Limburgse innovatie: de geluidsisolerende gietvloer
Foto: Excellent GietvloerenDe geluidsisolerende MasterTop 1327-vloer, die efficiënt bovenop de oude tegelvloer van de kantine werd gelegd, zorgt er dankzij polyurethaan voor dat het geluid in de ruimte met maar liefst 20 decibel verminderd wordt. De innoverende gietvloer dempt niet alleen het geluid van stappende kindervoeten en schuivende stoelen, maar ook het lawaai van (vallende) bekers of brooddozen. De kinderen kunnen nu dus rustig van hun lunch genieten.

De geluidsisolerende gietvloer van fabrikant BASF is de ideale vloerbekleding voor scholen die een rustigere speel- of eetomgeving willen voorzien voor hun leerlingen. Björn Saro, zaakvoerder van Excellent Gietvloeren legt uit bij LimburgActueel. "De zachte vloer biedt een hoog loopcomfort en vermindert de kans op eventuele kwetsuren van kinderen die vallen. Bovendien is een vloer als deze dankzij de naadloze structuur hygiënisch, antiallergisch en makkelijk te reinigen. Daarom geniet de vloer ook de voorkeur van ziekenhuizen, kantoren, fitnessruimtes, hotels en kinderdagverblijven. Dat merken we ook aan onze orderlijst (lacht)."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150