LimburgActueel.beTHES ook te sterk voor RWDM

Door Rony Maes - 12 november 2018 - 3500 - Sport

Nieuwkomer THES gooit momenteel hoge ogen in de eerste klasse Amateurs. De Looienaars haalden 27 op 30 uit hun eerste tien wedstrijden. Met RWDM kwam een eerste topper op bezoek. Voor meer dan 1.500 toeschouwers werd gewonnen met 3-1 tegen de Brusselaars, die voor rust al 2 rode kaarten aan hun been hadden. We vroegen reacties aan coach Bart Vanhoudt en Martijn Stefani van THES.

THES ook te sterk voor RWDM
Foto: R.Maes

Bij THES ontbrak de geschorste Jeunen. Bij RWDM kon coach Brncic omwille van dezelfde reden niet rekenen op Ruyssen. RWDM gesteund door een luidruchtig supporterslegioen startte het best en op kwartier raakte Bova de lat. De thuisploeg kwam beter voor de dag in deel 2 van de eerste helft. Eerst kon Oris net niet bij een goede voorzet van Brouwers, vooraleer Sam Vanaken in de 33ste minuut een vrije trap van Battista binnenkopte (1-0). Vier minuten later stond het al 2-0 toen Stefani een voorzet van Oris binnenschoot. Hierbij was er wel wat commotie want de lijnrechter gaf eerst buitenspel aan, maar kwam daar op terug. Bij de RWDM spelers sloegen nadien de stoppen door met als gevolg rood voor Celestine (slag in het gezicht van Oris) en voor Cools (neertrappen van de doorgebroken Battista). Tijdens de rust moesten ook de RWDM supporters gekalmeerd worden.

Doelpunt Oris brengt rust
In de tweede helft verrasten de bezoekers met negen aanvankelijk met het meeste druk en zelfs een doelpunt van Mbuya in de 56ste minuut op aangeven van Kindermans. Nadien waren er nog kansen voor invaller Cisse op Brughmans en Cabeke op de deklat tot Oris in de 73ste minuut een vrije trap van Hulsmans binnenkopte (3-1). Zijn tiende doelpunt van het seizoen zorgde voor rust bij de thuisploeg en nadien waren de betere kansen voor Battista en invaller Convents. Voor THES blijft het sprookje dus verder duren. Zaterdag om 20 u. wacht de leider met een verplaatsing naar nr. 2 Deinze een nieuwe uitdaging van formaat.

STVV breekt ban, KRC Genk herfstkampioen
Voor het eerst in zijn geschiedenis kon STVV winnen bij Eupen. Kamada had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de 1-4 zege. Verder scoorden ook De Norre en Boli. Op zondag 25 november komt Anderlecht om 18 u. naar Stayen.

KRC Genk kroonde zich tot herfstkampioen maar met een 0-0 in Moeskroen was dit toch zonder glans. Bij de rode lantaarn kon een zichtbaar vermoeid Racing voor het eerst dit seizoen niet scoren. De interlandbreak komt dus op tijd. De volgende opdracht is op zaterdag 24 november om 20.30 u. tegen Cercle Brugge. In 1B verloor Lommel van Beerschot-Wilrijk met 1-2. Zaterdag om 20.30 u. speelt SK Lommel bij KV Mechelen.

Sporting Hasselt zet zegereeks verder
In de tweede Amateurs afdeling B won Sporting Hasselt nu ook tegen Cappellen. Met doelpunten van Boiten en Dioum werd gewonnen met 2-0. Er was ook winst voor Hades (0-3 bij City Pirates, 2 doelpunten van Sögütcü en een van Voorjans); Patro Eisden (1-2 bij Duffel) en Bocholt (1-2 bij Vosselaar. Heur Tongeren (2-1) en Spouwen Mopertingen (4-2) verloren bij respectievelijk Temse en Hamme. Zaterdag om 19.30 u. speelt Hades tegen Turnhout en Heur Tongeren om 20 u. tegen Hamme. Zondag om 14.30 u. zijn er Bocholt-Temse en Spouwen Mopertingen-Duffel en om 15 u. Patro Eisden-City Pirates en Berchem-Sporting Hasselt. In de derde Amateurs afdeling B verloor Pelt in de derby tegen Helson ondanks een 2-0 voorsprong toch nog met 2-3. Verder was er winst voor Wellen (2-0 tegen Bornem) en een gelijkspel voor Termien (1-1) bij Ternesse. Bilzerse Waltwilder verloor tegen Nijlen (1-4) en Leopoldsburg bij Betekom (2-0).

Zaterdag om 19.30 u. is er Houtvenne-Wellen en om 20 u. is er RC Mechelen-Bilzerse Waltwilder. Zondag om 14.30 u. spelen Leopoldsburg tegen Lyra Lierse en Helson tegen Tienen en om 15 u. volgt Termien-Pelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139