LimburgActueel.beHommage aan Neil Young in Overpelt, Hasselt en Tongeren

Door Dominique Vreven - 09 november 2018 - 3900 - Cultuur

Een keur aan artiesten van Guy Swinnen en Patrick Riguelle tot Jan Hautekiet en Axl Peleman brengen in de culturele centra van Vlaanderen een hommageconcert aan rocklegende Neil Young. Op 15 november kan je komen meebrullen en ‘rocken in the free world’ op het try-out in cultuurcentrum Palethe te Overpelt.

Hommage aan Neil Young in Overpelt, Hasselt en Tongeren
Foto: Maandacht vzwWie heeft er op de festivalterreinen van zijn of haar jeugd niet luidkeels meegebruld met Keep on rockin’ in the free world van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna dertig jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was, die twintig jaar daarvoor al afscheid had genomen van Buffalo Springfield, de groep die hem de eerste roem bracht. Want al vijftig jaar lang houdt Neil Young zich gemakkelijk staande tussen het jonge geweld. Of het nu met zijn wapenbroeders Crosby, Stills en Nash is of als soloartiest, Neil Young blijft altijd relevant.

The needle and the damage done, Heart of gold, Harvest, het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen. Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) , Bjorn Eriksson, Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Axl Peleman, Piet De Pessemier (Mad About Mountains) Ron Reuman en Jan Hautekiet brengen nu de legendarische sound van Neil Young naar de culturele centra.

15/11 CC Palethe Overpelt
04/12 CC Hasselt
12/12 CC Tongeren


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150