LimburgActueel.beTongers bedrijf Metrotile 'wereldmarktleider' na overname

Door Redactie - 02 november 2018 - 3700 - Economie

Metrotile heet de Fletcher werknemers en importeurs welkom in de Metrotile- familie, dit naar aanleiding van de internationale overname van dé marktleider in 'metalen dakpanelen'. Fletcher Roof tile Group (RTG), opgericht in 1957 als uitvinder en grondlegger van de metalen dakpanelen, levert kwalitatieve dakproducten aan een 120 importeurs verspreid over de hele wereld. RTG stelt vandaag wereldwijd meer dan 600 medewerkers te werk en vertegenwoordigt een omzet van 100 miljoen euro.

Tongers bedrijf Metrotile 'wereldmarktleider' na overname
Foto: Metrotile (beurs)Metrotile Europe NV, productieonderneming gevestigd te Tongeren, opgericht in 1997 door Sergio Canini, met vandaag een productiecapaciteit van meer dan 5 mio m2 per jaar. Dat is de grootste single productie-entiteit in onze niche, dewelke in 'relatief' korte termijn enorm marktaandeel heeft gewonnen. 'Continuë product/productie- innovatie' en ‘flexibiliteit naar de markt’ zijn de sleutel tot succes van Metrotile Europe. Enkele maanden terug nam Metrotile Europe NV, Europe Twintile (ETT) over van de Kingspan groep (voorheen Joris Ide) met als doel het aanbod van gladde pannen (zowel mat als blinkend) te verbeteren naar België als naar de omliggende buurlanden.

Werk voor de boeg
"Vandaag vertegenwoordigt Metrotile als groep (met RTG&ETT) 60% marktaandeel van de ‘stone coated metal tiles’ wereldwijd, met andere woorden 'Wereld-marktleider in de niche' en mikken we op een geconsolideerde omzet van 150 miljoen euro per jaar. Met vijf verschillende productiesites inclusief Tongeren, verbreden we niet alleen ons productengamma en klantenportefeuille, maar kunnen we ons beroepen op 60 jaar ervaring/know-how van de grondleggers van de producten. Door de spreiding van productie sites kunnen we het product/kleuraanbod afstemmen op de behoefte van de omgeving en zullen de aangrenzende landen vervolgens sneller aangeleverd worden."

Er staat Metrotile Europe redelijk wat werk te wachten om alles gestructureerd en georganiseerd te krijgen, zowel op vlak van productie als commercieel. "Wat betreft 'commercieel' hebben we nu 8 verschillende product-merknamen waarmee de producten door verschillende bedrijven op de markt worden gezet. Of we deze gaan herleiden naar één merknaam of verschillende merknamen langs elkaar laten leven, zal land per land bekeken worden en in samenwerking met de lokale importeurs besproken moeten worden."

Meer jobs voor Limburg
Sergio Canini wordt de wereldwijde algemeen verantwoordelijke en zal trachten deze reorganisatie voor zijn rekening te nemen om de Metrotile filosofie over te brengen in al de bedrijven. Michel Petitjean, directeur van IKO Ham zal zijn functie als CEO in de site van Tongeren overnemen. Dat Tongeren nummer één wordt en blijft, bewijst de bijkomende investeringen van één of twee lijnen, samen met een uitbreiding van de productie gebouwen. Dat met een 4500 m2 voor een totale investering van om en bij de 3 miljoen euro. Het personeelsbestand zal in de loop van volgend jaar toenemen met een 20 tal personeelsleden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150