LimburgActueel.bePlannen voor overkapping kruispunt Ringlaan Lommel op tafel

Door Redactie - 26 oktober 2018 - 3920 - Actueel

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de stad Lommel gaan het drukke kruispunt van de Ringlaan (N71) en de Stationsstraat in Lommel herinrichten. De Ringlaan zal in de toekomst onder de Stationsstraat doorlopen. Dat moet de files op de ring en op de Stationsstraat verminderen. Boven op het vernieuwde kruispunt ontstaat bovendien ruimte voor een stedelijk plein.

Plannen voor overkapping kruispunt Ringlaan Lommel op tafel
Foto: AWVDe Ringlaan is een belangrijke oost-westverbinding tussen Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen. Door de gewestweg onder de Stationsstraat door te leiden, kan het doorgaande verkeer hier in de toekomst vlotter doorrijden. Ook de files op de noord-zuidas zullen hierdoor verminderen. Via parallelwegen langs de Ringlaan, blijven het centrum, de stationsomgeving en de winkels langs de Ringlaan (Binnen- en Buitensingel) vlot bereikbaar.

"We staan klaar om 18 miljoen euro te investeren in vlotter en veiliger verkeer. Het is ons menens om de mobiliteit in Noord-Limburg aan te pakken. Door het doorgaande verkeer op de Ringlaan te scheiden van het lokale verkeer zorgen we voor een structurele oplossingen die veel zal betekenen voor Lommel", zegt Vlaams minister Ben Weyts.

Langs de parallelwegen aan beide kanten van de Ringlaan is een dubbelrichtingsfietspad voorzien. Dit geeft fietsers de nodige bewegingsvrijheid om zich te verplaatsen tussen Balendijk en Hoeverdijk. Veilig de ring kruisen kan aan de verschillende lichtengeregelde kruispunten (Balendijk, Stationsstraat en Hoeverdijk). Ook de bestaande fietstunnel nabij Vreyshorring blijft behouden.

Duidelijke, visuele entree
De overkapping van de Ringlaan zorgt ervoor dat er opnieuw een zichtbare verbinding ontstaat tussen het stadscentrum en de omgeving van het station. Bovenop komt een stedelijk plein dat rondom de verkeersinfrastructuur een groene invulling krijgt en ruimte biedt voor fietsers en voetgangers. "De barrière die de Ringlaan nu vormt tussen noord en zuid, wordt door het plein helemaal weggenomen", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Het plein bovenop de overkapping wordt ingericht als een toegangspoort voor onze stad. Een duidelijk, visuele entree voor iedereen die Lommel binnenrijdt."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139