LimburgActueel.beBrouwerij Martens en Roam Technology winnen Exportprijs

Door Redactie - 26 oktober 2018 - 0000 - Economie

De Limburgse Exportprijs gaat dit jaar naar Brouwerij Martens en Roam Technology. Voka – Kamer van Koophandel Limburg zet zo twee ondernemingen in de kijker die een opmerkelijke exportstrategie hanteren. “Om ons SALVO-plan te doen slagen, zetten we nog meer in op ondersteuning van Limburgse export”, zegt bestuurder Johann Leten. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Brouwerij Martens en Roam Technology winnen Exportprijs
Foto: Voka LimburgOm het exporterend karakter van Limburgse bedrijven in de verf te zetten, reikt Voka -Limburg de Limburgse Exportprijs uit. Dat gebeurde tijdens het evenement ‘The World For Smarties’ op Corda Campus. Hendrik Essers, vicevoorzitter van Voka – KvK Limburg en gouverneur Herman Reynders reikten de prijzen uit.

In de categorie ‘kleine ondernemingen’ (10 miljoen omzet) viel Brouwerij Martens (Bocholt) in de prijzen. Het familiebedrijf focust al sinds de jaren ’60 op het buitenland en haalt vandaag 88% van haar omzet uit het buitenland.

“Beide bedrijven slaan op opvallende wijze een brug tussen innovatie en internationaal ondernemen. Brouwerij Martens doet dit vooral via procesinnovatie, Roam Technology op zijn beurt via de productinnovatie Huwa-San. Bovendien danken de winnaars een groot percentage van hun omzet aan export. Die beperkt zich niet alleen tot de buurlanden, maar is ook sterk gedreven door verre export. De mooie groeicijfers van beide ondernemingen tonen tot slot dat er aan een solide toekomst wordt gebouwd met investeringen in mensen, kennis én technologie", aldus de jury.

De rol van de Limburgse export is niet te onderschatten. “Onze Toekomstindicator toonde al dat export een belangrijke motor is van de Limburgse economie”, zegt Johann Leten. “Toch is het Limburgse aandeel binnen de Vlaamse exportwaarden nog steeds aan de lage kant. Met ons SALVO-plan, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde, willen we ondernemingen extra ondersteunen om stappen te zetten in het buitenland. Onze collega’s gespecialiseerd in internationalisatie staan steeds voor hen klaar. Want wie slim is, kijkt niet alleen naar de wereld, maar verovert hem."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139