LimburgActueel.beProef dit weekend de Noorse cultuurscene in Hasselt

Door Dominique Vreven - 25 oktober 2018 - 3500 - Cultuur

Van 25 tot 28 oktober organiseert het cultuurcentrum van Hasselt haar derde editie van Nordic night(s). Met andermaal dans, pop en rock, klassieke muziek, een familievoorstelling en literatuur uit/over het Hoge Noorden. Blikvangers zijn het wereldvermaarde Zweedse Cullbergbaletten, een eigenwijze bewerking van Björks Homogenic, de Noorse topvioliste Mari Samuelsen en een concert van Het Grieg Trio.

Proef dit weekend de Noorse cultuurscene in Hasselt
Foto: U.JorenHet Nordic night(s)-festival in het cultuurcentrum te Hasselt start op donderdag 25 oktober met de dansvoorstelling Protagonist. Het wereldvermaarde Zweedse Cullbergbaletten creëert een surrealistische universum vol flashlight, schaduwen, techno beats en hallucinerende effecten die je zintuigen op scherp zetten. Verder is er de Belgische première van Homogenic, een eigenzinnige uitvoering van het werk van Björk door Wooden Elephant.

Op vrijdag 26 oktober brengt het Belgische kamerorkest Casco Phil, onder leiding van Benjamin Haemhouts, de creatie Nordic noir samen met de Noorse topvioliste Mari Samuelsen. Op zaterdag 27 oktober brengen de Deense gezelschappen Teater Refleksion en Teater My de betoverende familievoorstelling Hemelse liederen en ontdek je de nieuwe namen van de IJslandse muziekscène met de IJslandse componist en multi-instrumentalist Snorri Hallgrímsson en de Noorse Rebekka Karijord die als geen ander de Noorse rust in haar albums verpakt. Verder ontdek je ook de stemmenpracht van Vocal Art met Soetkin Baptist.

Op zondag zet het Grieg Trio de scandinavische muziek in de kijker met een aperitiefconcert. Speciaal voor het festival wordt de kleine parketzaal opnieuw opgetoverd tot een heuse Nordic pop-upbar. Met een speciale aankleding, aangepaste concerten, nagesprekken en Nordic bieren en hapjes.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139