LimburgActueel.be3.700 werknemers duurzaam naar het werk in Limburg

Door Redactie - 24 oktober 2018 - 0000 - Actueel

Vlaams minister Ben Weyts trekt ruim 963.600 euro uit voor Limburgse bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken. Met die steun in de rug stimuleren de werkgevers hun werknemers om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling, ... "Deze oproep kan in Limburg liefst 3.700 werknemers overtuigen om wat vaker die auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor een alternatief."

3.700 werknemers duurzaam naar het werk in Limburg
Foto: J.Tiebout/VlRHet Pendelfonds ondersteunt bedrijven en overheden die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Vlaams minister Ben Weyts voorziet deze legislatuur 11 miljoen euro extra voor het fonds en dus voor gerichte mobiliteitsingrepen op maat van bedrijven. "Deze oproep is vooral gericht naar projecten met een focus op bijvoorbeeld fietssnelwegen of op bedrijfsoverschrijdende samenwerking", zegt Weyts. "Ik wil de Vlamingen stimuleren om ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de bus, de fiets of de step."

16 Limburgse bedrijven krijgen nu, na de 11de oproep van het Pendelfonds, in totaal 963.687,21 euro financiële steun. Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.

Carglass Hasselt bijvoorbeeld, leaset en onderhoudt met een steunbedrag van 60.140 euro 40 fietsen en 17 elektrische fietsen. Ze installeert daarenboven nog twee douches. Germinal Uitbreiding vzw gebruikt de middelen voor de aankoop van 55 fietskluisjes en 35 lockers. ICT-bedrijf AariXa bvba uit Herk-de-Stad vergoedt met het subsidiebedrag dan weer het gebruik van het openbaar vervoer.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139