LimburgActueel.beC-minebedrijven realiseren 'beleef'box met interactieve projecties

Door Redactie - 24 oktober 2018 - 3600 - Cultuur

In het Burton Café, op de tentoonstelling The World of Tim Burton in één van de C-mine ruimtes, kunnen bezoekers binnenstappen in een unieke 'experience box'. Ze krijgen er een 'Charlie Chocolate Wafl' geserveerd, terwijl ze genieten van projecties op de wanden en tafel. Het project is een samenwerking tussen meer dan 10 C-mine bedrijven en studenten in de creatieve sector, geïnspireerd door The World of Tim Burton.

C-minebedrijven realiseren 'beleef'box met interactieve projecties
Foto: CmineNa het bestellen van een Wafl betreden de bezoekers de experience box. Een vriendelijke heks, een personage ontwikkeld door C-mine Crib bedrijf Primemedia Studios, nodigt de bezoeker uit om hun plaats aan de tafel te kiezen. De instructies 'Please, sit' en 'Eat Me' zijn een knipoog naar het werk van Tim Burton, net als de keuze voor een decor met een lange eettafel.

De bezoeker kan ook naar hartenlust op de blanco servetten tekenen die op de tafel verspreid liggen, een geliefkoosd medium van Tim Burton. Eens de Wafl is geserveerd, worden de bezoekers getrakteerd op projecties van beelden die gemaakt werden door verschillende C-mine bedrijven en studenten.

Credits
De projecties werden geprogrammeerd en gerealiseerd door Painting with Light, één van de gevestigde waarden op C-mine. Zij leverden ook de audiovisuele materialen maar zaakvoerder Luc Peumans kon op de steun van hun partner Panasonic rekenen voor het leveren van de laser videoprojectoren. De Art Director van het project is student Leon Leenders, fan van Tim Burton en van C-mine, die het concept mee bedacht en de beelden selecteerde. De beelden komen van studenten van LUCA School of Arts en van de creatieve bedrijven van C-mine Crib. Ook de muziek werd speciaal voor de experience box gecomponeerd, door de jonge componist David Demuynck.

Hybride locatie
Creatieve economie is één van de vier pijlers van C-mine. "Hier werd sinds 2005 gestaag aan gebouwd: de School Luca School of Arts vestigde zich op de site, C-mine Crib als hub voor startende creatieve ondernemers en toonaangevende bedrijven zoals Painting With Light, die intussen wereldwijd producties maken, Deusjevoo, Studio Pieter Stockmans en recent ook White Light", aldus schepen Anniek Nagels. In het totaal huizen er vandaag 61 bedrijven en organisaties op C-mine, goed voor zo'n 510 jobs. Bij LUCA School of Arts kozen meer dan 400 studenten voor een creatieve richting en de site mag elk jaar 1 miljoen bezoekers ontvangen.

"C-mine is het perfecte voorbeeld van een hybride plek, waar studenten, ondernemers, inwoners van de stad en toeristen elke dag elkaars pad kruisen. In deze experience box krijgen de bezoekers een idee van wat er elke dag op C-mine gemaakt wordt terwijl ze genieten van een Wafl," besluit burgemeester Wim Dries.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139