LimburgActueel.beSporting Hasselt verrast Spouwen-Mopertingen

Door Rony Maes - 03 september 2018 - 3500 - Sport

Spouwen-Mopertingen en Sporting Hasselt mochten vrijdagavond de kompetitie in 2de Amateurafdeling B starten. In een gesloten wedstrijd haalde Sporting het in de slotfase met doelpunten van Bracké en Proesmans. We vroegen reacties aan coach Jan Schoefs van Spouwen-Mopertingen en Simon Bracké van Sporting Hasselt.

Sporting Hasselt verrast Spouwen-Mopertingen
Foto: R.Maes

Het was vrijdagavond lang wachten in het Norbert Beulsstadion op een eerste doelkans. De goede organisatie die coach Broeckx met Sporting Hasselt neerzette met Van Rijswijk en Boiten vooraan kon door de thuisploeg niet ontrafeld worden. De eerste doelpoging zagen de zowat 500 toeschouwers op het uur. Bracké schoot ze naast. In de 64ste minuut was het toch raak voor de Hasselaar. Een gemeten voorzet van Verbeeck kwam via zijn arm op de juiste voet en omdat scheidsrechter De Keyzer niet reageerde kon hij ook nog in doel verwerken (0-1). Heel Spouwen-Mopertingen reageerde heftig, maar het mocht niet baten. De opvallende supporterskern van Sporting Hasselt maalde er niet om en bleef hun team nog luidruchtiger aanmoedigen.

Proesmans maakt feest compleet
Spouwen-Mopertingen kreeg even later langs Geurts op aangeven van Yildiz nog de kans op de gelijkmaker, maar doelman Van Gerwen redde knap. Het was tenslotte Proesmans, die in de 77ste minuut op zijn eentje door de lokale defensie trok en afwerkte (0-2). In het slotoffensief van de thuisploeg kon enkel Mombaerts nog voor gevaar zorgen. Sporting Hasselt zorgt zo voor de eerste verrassing van het seizoen. Volgende zaterdag speelt Hasselt om 20 u. tegen Duffel. Vosselaar Spouwen-Mopertingen is zondag om 15 u.

Ook winst voor Patro en Bocholt
Hades Kiewit Hasselt speelde in een evenwichtige partij 2-2 tegen Temse (doelpunten van Voorjans en Sögütcü). Bocholt won met 3-1 tegen Berchem ( 3 X Bertjens) en Patro Eisden met 1-0 tegen Vosselaar. Voor Eisden scoorde nieuwkomer Mombongo. Heur-Tongeren verloor met 2-1 in Sint Niklaas. Zaterdag om 20 u. volgt er met Heur-Tongeren Hades Kiewit een nieuwe derby. Bocholt speelt zondag tegen Sint Niklaas.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139