LimburgActueel.beNieuwe torens langs Hasseltse grote ring

Door Redactie - 28 augustus 2018 - 3500 - Actueel

De campus van Hogeschool PXL langs de Hasseltse grote ring breidt fors uit. Waar tot voor kort de oude ateliers van de kunstopleidingen stonden komt een nieuw gebouwencomplex met twee opvallende torens. Deze nieuwbouw werd ontworpen door A2O architecten en biedt onderdak aan de kunst- en informaticaopleidingen van PXL. Naast het campusgebouw komt een opvallende toren met het allereerste studentenhotel van België. Dit wordt ontwikkeld door VKS Home-Invest met Vanhout Projects, Kumpen RED en Steps Real Estate als investeerders.

Nieuwe torens langs Hasseltse grote ring
Foto's: PXLHet nieuwe campusgebouw van 7300m² omvat leer- en werkomgevingen die naar wens ingericht en aangepast kunnen worden. Intieme leslokalen kunnen afgewisseld worden met open ateliers. Een multidisciplinaire context die studenten, docenten, organisaties en bedrijven inspireert tot ondernemen en onderzoeken.

Het gedeelte aan de Singel dat voorbehouden is voor PXL-MAD School of Arts, voorziet in eerste instantie in de vervanging van De Lange Gang, vijftig jaar oude kunstateliers waarin generaties leerlingen en studenten zijn opgeleid. Er komen nieuwe ateliers voor de Vrije Kunsten (Keramiek, Open Lab, Schilderkunst, Sculptuur en Vrije Grafiek) en voor de afstudeerrichting Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Enerzijds zullen die uitgerust zijn volgens de vereisten van de respectievelijke disciplines met aandacht voor licht, isolatie, hoge plafonds, veiligheid, en materiaal. Ruimtes die toelaten om te creëren, te experimenteren, in rust en in teamverband te leren, te werken.

Gemeenschapsgevoel versterken
Anderzijds zal door de open structuur van het gebouw de interactie en de samenwerking tussen de verschillende ateliers waarvoor PXL-MAD intern en extern al lof krijgt toegezwaaid nog versterkt worden. Het nieuwe gebouw voorziet ook in een prachtige tentoonstellingsruimte en theorielokalen, in een donkere ruimte voor video-opnames waar ook de studenten van de afstudeerrichting Grafisch Ontwerp welkom zullen zijn.

Daarnaast krijgen ook de bachelor- en graduaatsopleidingen binnen het ICT-domein een inspirerende en innovatieve leeromgeving. Binnen deze kunstzinnige en creatieve omgeving legt de hogeschool vanuit het departement PXL-IT onder meer de focus op User Experience, Virtual en Augmented Reality. De kleine toren wordt een uniek symbool voor de ICT-innovatiekracht van Limburg en de Euregio. Vanuit de toren heeft de informatica-afdeling als het ware visueel contact met haar locatie op de Corda Campus.

Als eerste in Vlaanderen vervat de campus, een studentenhotel met 147 kamers van verschillende afmetingen voor kort verblijf die het gemeenschapsgevoel op de campus versterkten. Met het studentehotel krijgt PXL-Congress nieuwe perspectieven. Met dit centrum voor levenslang leren en congressen bereikt de hogeschool jaarlijks meer dan professionele 100.000 bezoekers. Met een bovengrondse vloeroppervlakte van 6200 m² omvat het hotel met gemeenschappelijke keukens en leefruimtes, ondergebracht in een toren met een hoogte van 41,5 meter.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139