LimburgActueel.beLoop dit weekend voor het goede doel in Lafelt!

Door Redactie - 29 augustus 2018 - 3570 - Sport

De VICTORS CUP is na het verdwijnen van de Haspengouw Challenge dit jaar het enige Limburgse loopcriterium. Tussen 1 mei en 21 oktober worden er 10 wedstrijden betwist in 6 Zuid-Limburgse gemeenten. De organisatie is in handen van VICTORS CUP VZW en Sportmanagementbureau TAKTIKA. We hadden hierover een gesprek met organisator Christophe Roosen.

Loop dit weekend voor het goede doel in Lafelt!
Foto: S.Maes

Onlangs vond in Valmeer de 5de wedstrijd plaats van de VICTORS CUP. Met bijna 250 bakjes champignons voor elke deelnemer aan de 5,5 of 10 km. werd het opnieuw een succes. Met winnaars als Steven Heemskerk op de 10 km en ATLA atleet Robert Theunissen op de 5,5 km. werd het ook sportief een hoogvlieger. Bij de dames wonnen Mieke Gorissen de 10 km en Laurien Billen de 5,5 km.

De VICTORS CUP, een regelmatigheidscriterium voor 10 km lopers, ontstond in 2014 op vraag van enkele Zuid-Limburgse looporganisaties, die nog wilden groeien en daarvoor steun bij elkaar en het Sportmanagementbureau TAKTIKA zochten, vertelt Christophe Roosen. De eerste jaren was er een sterke groei en dat hield in feite niet op, want ook in de 5de editie kunnen de wedstrijden tot nu nog steeds positieve cijfers voorleggen. Het verdwijnen van de Haspengouw Challenge zorgde voor meer lopers uit Alken en Sint Truiden. In 2015 kwam er met de VICTORINUS CUP nog een broertje bij voor de lopers van de 5 km. Toch zit een ongebreidelde groei er niet meer in omdat de organisatoren tevreden zijn met het huidig aantal deelnemers. Nog meer deelnemers vraagt extra infrastructuur en brengt te veel kosten mee.

Lopen voor Wensambulance Riemst
Nu zaterdag wordt in Lafelt (Riemst) aan de Iers-Kruisstraat 58 de Oversteekrun georganiseerd. Deze loop ontstond naar aanleiding van het TV programma 'De grote oversteek' op één. Het thema was mannen tegen vrouwen en Lafelt tegen Rosmeer, maar allemaal in het teken van een lokaal goed doel. Organisator Oversteek VZW schenkt daarom elk jaar de opbrengst aan een goed doel. Dit jaar is dat de VZW Wensambulance Riemst die de laatste wens van ongeneeslijk zieke mensen wil waarmaken. De zesde wedstrijd van de VICTORS CUP start om 15u30 met de 5 km. en de 10 km is om 16u30 Nadien volgen in het loopcriterium nog de Terrasjogging (9 september in Bilzen), Ambiorix Run (29 september in Tongeren), Turbinekesrun (14 oktober in Montenaken) en de Kerkenloop (21 oktober in Kortessem). Meer info op: www.victorscup.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139