LimburgActueel.beLimburgers nemen deel aan Kampioenschap Orgeldraaien

Door Redactie - 29 augustus 2018 - 0000 - Samenleving

Op zondag 23 september nemen in Heist-op-den-Berg 15 draaiorgelspelers deel aan de 9e editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. 'Open' betekent dat zowel particulieren als (semi-)professionele draaiorgelspelers mogen deelnemen. Roger Gonissen uit Dilsen en Overpeltenaar Armand Vos gaan de Limburgse kleuren verdedigen.

Limburgers nemen deel aan Kampioenschap Orgeldraaien
Foto: OBKODe organisatie is in handen van het Heistse gemeentebestuur in samenwerking met vzw MechaMusica en de Ridders van de Orde van de Zwaan. Van deze orde zijn zowel singer-songwriter Paul Michiels als hoogleraar Rik Torfs lid. Aangezien het kampioenschap in zijn geboortedorp georganiseerd wordt, heeft Paul Michiels een nieuw lied voor draaiorgel gecomponeerd. Het wordt officieel voorgesteld aan het publiek op 23 september.

Draaiorgelspelers met instrumenten van diverse slag (handdraaiorgels, straatorgels en ook elektrisch aangedreven draaiorgels) zullen het publiek met zowel gekende deuntjes als moderne liedjes verrassen. Het evenement valt samen met de Herfstkoopdag van het Bergstraatcomité. In de voormiddag is er een brocantemarkt en daarna het Belgisch Kampioenschap.

Het kampioenschap vindt plaats van 14 tot 17u30. De wedstrijdjury beoordeelt de prestaties van de draaiorgelspelers op basis van verschillende criteria: het muzikale repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler. De officiële prijsuitreiking is voorzien om 18u00 in de blauwe zaal van het Cultuurcentrum.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139