LimburgActueel.be



Nitto Genk investeert... met mogelijk banenverlies

Door Redactie - 29 juni 2018 - 3600 - Economie

Nitto Belgium kondigt vandaag een investering van 12 miljoen euro aan in zijn vestiging in Genk. De industriële groep van Japanse origine produceert er een brede waaier aan industriële kleefbanden en dichtingsschuimen die wereldwijd geëxporteerd worden. Vanaf december 2019 komt er een gloednieuwe productielijn voor beschermingsfolies voor de glasindustrie bij. Tegelijk plant Nitto de afbouw van drie verouderde productielijnen met een mogelijk banenverlies voor 25 vaste medewerkers. Momenteel telt Nitto Belgium ongeveer 670 medewerkers in Genk.

Nitto Genk investeert... met mogelijk banenverlies
Foto: archiefbeeld



Moderne gebouwen en wolkenkrabbers worden steeds vaker met hoogtechnologisch glas afgewerkt. Dat glas is niet alleen een mooi bouwelement, maar biedt vandaag ook heel wat functies zoals warmtebeheer. "Het glas krijgt deze functies dankzij functionele coatings, extra lagen die bovenop het glasoppervlak worden aangebracht. Die coatings moeten tijdens het productieproces beschermd worden. Liefst met een folie uit één stuk. Nitto is momenteel de enige producent die zo'n folie kan leveren", zegt managing director Johan De Boeck.

De bouwindustrie vraagt al langer naar bredere glasplaten. Vandaar dat de glasindustrie wereldwijd evolueert van een standaardbreedte van 2,6 meter naar een nieuwe standaard van 3,3 meter. Dankzij een nieuwe investering van 12 miljoen euro is Nitto binnenkort klaar om zijn unieke product op een breedte van 3,3 meter te leveren en zijn positie op de glasmarkt verder te verstevigen.

Parallel aan de investering wenst Nitto Belgium drie verouderde productielijnen af te bouwen. Daarop produceert het bedrijf industriële kleefbanden waarvoor de marktvraag geleidelijk afneemt. Deze productielijnen operationeel houden, zou ingrijpende vernieuwingswerken vereisen die niet meer in lijn zijn met het resterende deel van de levenscyclus van deze producten.

Ontslagen beperken
Vanmorgen heeft de directie in Genk haar plannen aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Daarbij maakte de directie ook duidelijk dat de plannen een negatieve impact op de tewerkstelling kunnen hebben. "Dit is geen prettig nieuws, maar het is onze vaste wil om het aantal naakte onslagen tot een minimum te beperken. De stopzetting van de verouderde lijnen is wel pas gepland voor eind april 2019. We hebben dus de tijd aan onze kant voor overleg en het actief zoeken naar oplossingen samen met de sociale partners. Hoe dan ook is dit een essentiële stap voor de toekomst en de verankering van onze vestiging in Genk", aldus Johan De Boeck.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139