LimburgActueel.beVanaf nu overal in Bosland genieten met een gratis hangmat

Door Redactie - 28 juni 2018 - 3920 - Toerisme

Enkele jaren geleden lanceerden de Boslandpartners reeds een hangmat uitleendienst. Gasten konden vanaf dan terecht bij de Soeverein in Lommel om een hangmat uit te lenen voor hun bezoekje aan de Lommelse Sahara. Er werd zelfs een baby hangmat ter beschikking gesteld. Omwille van het succes werd deze service nu uitgebreid naar de 4 Boslandgemeenten.

Vanaf nu overal in Bosland genieten met een gratis hangmat
Foto: BoslandTussen 15 maart en 15 oktober kunnen geïnteresseerden terecht bij een tiental uitleenpunten - waaronder een groot aantal Bosland Gastheren - voor het uitlenen van een gratis hangmat. De huur is volledig gratis: je betaalt enkel een waarborg. Geïnteresseerden nemen best op voorhand even telefonisch contact op: om zeker te zijn dat de hangmatten die dag nog beschikbaar zijn. Het uitlenen is telkens voor een halve of een ganse dag. Je leent een hangmat uit, neemt ze mee op wandeling in Bosland, en hangt ze op een mooie plek langs de wandelroute of op de picknickweide.

Waar kan je terecht voor het uitlenen van een Bosland hangmat? In Hechtel Eksel bij Toerisme Hechtel-Eksel, Camping De Lage Kempen en B&B Paenhoeve. In Overpelt kan je terecht bij Toerisme Overpelt, ’t Ezelsbrugske en B&B ’t Pleintje. In Lommel bij Toerisme Lommel, Center Parcs De Vossemeren, Camping Sjorovo en de Soeverein. En in Peer kan je tenslotte terecht bij Toerisme Peer.

Op maat van kinderen
De doelstelling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het publiek. Men kan vandaag Bosland beleven op tal van manieren. Zo is er een zeer uitgebreid aanbod van kwalitatieve toeristische routestructuren. En er werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld op maat van kinderen: schatzoektochten, geocaches, kindvriendelijke wandelingen en avontuurlijke speelplekken, om er enkele te noemen. Want in Bosland richt men zich vooral tot kinderen, omdat men gelooft dat, indien ze hen van jongs af aan met de natuur in contact kan brengen, ze kunnen opgroeien tot bewuste burgers die respectvol omgaan met de uitzonderlijke natuurlijke rijkdom van Bosland en de rest van Vlaanderen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139