LimburgActueel.beOntdek 'handenvrij winkelen' in Hasselt

Door Redactie - 26 juni 2018 - 3500 - Showbizz & Lifestyle

De stad Hasselt en CityDepot lanceren op 29 juni het Shop & Send-portaal, dat shoppers in de Limburgse hoofdstad toelaat om handenvrij te winkelen. Deze lancering valt samen met de start van de solden. Tijdens een proefperiode nemen een kleine 20 handelaars uit de Hasseltse binnenstad deel aan het initiatief. In juli en augustus is de Shop & Send-dienst volledig gratis voor de gebruikers. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Ontdek 'handenvrij winkelen' in Hasselt
Foto: archiefbeeldHoe werkt het?
1) Je scant de QR-code aan de balie in de winkel waar je boodschappen doet en volgt de geopende link.
2) Je scant de code op de verpakkingsdoos en stopt je artikelen erin.
3) Je vult je persoonlijke gegevens in en bepaalt waar je je boodschappen wilt ontvangen (thuis, bij de buren, …).
4) Je bezorgt de verpakkingsdoos aan een winkelmedewerker.
5) Pakjes met bestemming Hasselt worden de dag zelf geleverd door CityDepot,
bpost staat in voor de levering aan adressen in de rest van het land.

Overal plannen gesmeed
Winkelen in de stad zonder je aankopen de hele dag te moeten meezeulen: het lijkt misschien toekomstmuziek, maar het zou wel eens snel realiteit kunnen worden. In zowat alle Belgische steden waar een nieuw mobiliteitsplan wordt geïntroduceerd, gaat handsfree shoppen over de tong. Overal worden plannen gesmeed om het personen- en goederenvervoer uit de binnenstad te bannen, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat. Handsfree shoppen wordt naar voren geschoven als een innovatieve oplossing om het stadscentrum aantrekkelijk te houden.

Bouwen aan stad van morgen
“Als het proefproject in Hasselt succes kent, willen we het uitbreiden naar een groter aantal handelaren en naar andere steden", aldus An Vercaemst, medeoprichter van CityDepot. “Als logistieke innovator blijven we inzetten op duurzame ontwikkelingen, met een bijzondere aandacht voor logistiek in de stedelijke omgeving. We zijn blij dat we voor een stukje mee kunnen bouwen aan de stad van morgen. Zeker in Hasselt, onze bakermat.”

De deelnemende handelaren aan het proefproject in Hasselt zijn Artlux, La Bottega, ’t Calorietje, Casa del Tabacco, Donvil, Grimm Boekhandel, Hendrikshuis, Oil & Vinegar, Paplou, Piu Piu, Rogiers Lederwaren, Saar, Sessa, Sissy-Boy, So Sweet, Teastation en Waidman. Tijdens de openingsdag op 29 juni (12-16 uur) staat op de Grote Markt van Hasselt een balie waar het Shop & Send-portaal wordt toegelicht en waar geschenken worden verloot. Vanaf 12 uur treden er ook verschillende straatartiesten op in de stad.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139