LimburgActueel.be125.000 festivalgangers: absoluut topjaar voor Genk on Stage

Door Redactie - 26 juni 2018 - 3600 - Cultuur

Zondag was ook letterlijk zon-dag op Genk on stage: aangename temperaturen deden het festivalterrein 's middags al aardig vollopen. Maar de echt grote drukte kwam omstreeks 17 uur op gang, onder meer voor headliners Gers Pardoel en Clouseau die het Stadsplein inpakten en Lil Kleine die een geweldig feestje bouwt op Factor J. Dat maakte van deze Genk on stage een absolute topeditie met maar liefst 125.000 bezoekers.

125.000 festivalgangers: absoluut topjaar voor Genk on Stage
Foto: VisitGenkGaat Genk on stage 2018 de annalen in als een topeditie? Dat is wel zeker. "U hoort ons alvast niet klagen over de opkomst!", aldus een tevreden schepen Lotte Trippaers. "Vrijdag openden we het festivalweekend met zo'n 20.000 bezoekers, een mooi aantal gezien het iets frissere weer. Gisteren piekte het aantal bezoekers nog laat, niet verwonderlijk met Therapy?, Fun Lovin' Criminals, Rowwen Höze en The Van Jets als headliners. Uit onze tellingen bleek dat er toen niet minder dan 43.000 mensen op het festival waren geweest."

Genk on stage heeft ook dit jaar weer ingezet op het duurzamer maken van het festival. Zo werd er voor het derde jaar op rij gewerkt met herbruikbare bekers. Alleen al daarmee spaart de festivalorganisatie zo'n ton afval uit. Petflesjes zijn wel toegelaten, maar worden op vier recyclagepunten verspreid over het festival ingezameld door een enthousiaste groep jonge vrijwilligers. Wie 20 petflesjes afgeeft, krijgt een leuk eco-gadget in ruil. Mooi verhaal: met de opbrengst van dit recyclageproject financieren de jongeren hunwoestijnreis naar Marokko, waar ze onder meer bomen gaan planten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139