LimburgActueel.be37e Ypres Rally voor Patrick Snijers

Door Rony Maes - 22 juni 2018 - 0000 - Sport

Dit weekend gaat op de Ieperse Grote Markt de Ypres Rally van start. Dit Belgische rallymonument is dit jaar aan zijn 54e editie toe. Patrick Snijers stond al 36 keer aan de start. Vrijdag rijdt hij al voor de 37e keer van het startpodium. Van 1991 tot 1994 won Patrick Snijers de rally 4 keer op rij. 24 jaar na zijn laatste zege start Snijers opnieuw met de ambitie om te winnen. In de GT klasse wel te verstaan.

37e Ypres Rally voor Patrick Snijers
Foto: BRCjobfixers.bePatrick Snijers is bezig aan een sterk seizoen. In de rally’s van Spa, Wallonië en de Sezoensrally in Bocholt won hij telkens zijn klasse. “In de tussenstand van het BK zijn we daardoor opgeschoven naar de vierde plaats algemeen op één punt van de derde plaats”, zegt Patrick Snijers. Zijn opmerking zegt alles over zijn motivatie.

“Dit weekend ga ik opnieuw voor de zege in de GT klasse. Met Van Woensel, Van Parijs, Claerhout, Monnens, Delplace en Tanghe mag ik me aan stevige concurrentie verwachten. Maar zo heb ik het graag. Het enige nadeel is onze startpositie. Met nummer 33 zijn we evenwel de eerste Porsche op de baan, maar zijn er al ruim 30 andere wagens ons vooraf gegaan. De sporen zullen al wat uitgereden zijn waardoor er kiezel op de weg zal liggen. Daar schuilt vrijdagavond het grootste gevaar.”

37 deelnames aan de rally van Ieper is uniek. “Mensen durven dan wel eens zeggen dat ik oud word. Laat het me erop houden dat ik heel veel ervaring heb” knipoogt Snijers. “Ieper is een monument van de Belgische rallysport. Elk jaar hunker ik naar het moment dat ik van het startpodium kan en mag rijden. Dat zal deze keer niet anders zijn.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139