LimburgActueel.beHumaniora Dilsen is meest mediawijze school van Limburg

Door Redactie - 22 juni 2018 - 3650 - Wetenschap & Innovatie

Verstandig omspringen met alle vormen van media, ook voor het onderwijs is het een blijvende uitdaging, en een thema dat de lerarenopleiding van Hogeschool PXL onder de aandacht wil houden. Dit onder meer met de wedstrijd 'Mediawijste school van Limburg'. Deze eretitel valt te beurt aan de Stedelijke Humaniora van Dilsen. Zij ontvangen twee iPads en een Apple TV ter waarde van 1009,95 euro. De prijzen worden aangeboden door Switch, de grootste Apple Premium Reseller van het land.

Humaniora Dilsen is meest mediawijze school van Limburg
Foto: archiefbeeld"De Stedelijke Humaniora van Dilsen blinkt uit in het aanleren van mediawijze competenties om verschillende redenen. Zo geven de leerlingen van de derde graag humane wetenschappen introductielessen aan de eerstejaars. Deze methode van peer teaching, waarbij leerlingen elkaar lesgeven, dient als eye-opener voor de mogelijkheden van nieuwe media", zegt Danitsja Dreesen, PXL-studente lerarenopleiding. Daarnaast is er in de Stedelijke Humaniora aandacht voor mediawijsheid in elk studiejaar, heeft de school een eigen Acceptable Use Policy of ICT-reglement, en worden de eigen leerkrachten bevraagd om het niveau van mediawijsheid op school in kaart te brengen.

Naast de onderwijsexperts van Hogeschool PXL zetelde onderwijsexpert Ciska Schrooten van Switch in de jury. Ook zij stelt dat scholen een belangrijk rol spelen in de digitale opvoeding van kinderen. "Leerlingen zijn dagelijks bezig met sociale media. Daarom is het belangrijk dat scholen hier aandacht aan schenken. Dat kan door erover te praten of door digitale tools en sociale media te betrekken in de les. Met Switch ondersteunen we regelmatig scholen zodat digitale tools meer zijn dan een hebbedingetje in de klas. Ze moeten leerlingen ook digitaal inzicht kunnen geven. We zijn dan ook blij dat we onze schouders kunnen zetten onder dit project dat scholen helpt mediawijsheid tot bij de leerlingen te brengen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139