LimburgActueel.beHasselt test flaneerstraten uit

Door Redactie - 30 mei 2018 - 3500 - Samenleving

Bezoekers van de stad Hasselt kunnen van 2 juni tot en met 1 september elke zaterdag over de openbare weg kuieren in de Dorpsstraat, de Minderbroedersstraat en de Paardsdemerstraat. De handels- en horecazaken op deze as kunnen het vrijgekomen trottoir gezellig inrichten met een extra groot terras of een verlengde van hun zaak.

Hasselt test flaneerstraten uit
Foto: Pixabay“Vanaf 2 juni worden de Dorpsstraat, de Minderbroedersstraat en de Paardsdemerstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer”, legt schepen Habib El Ouakili uit. “Het betreft een experiment dat na afloop uitgebreid geëvalueerd wordt. Dan kan worden bekeken of de flaneerstraten verlengd kunnen worden of zelfs uitgebreid naar andere straten.”

De flaneerstraten zijn alvast een goede zaak voor de handelszaken en de shoppers: de mensen kunnen zorgeloos over de openbare weg flaneren zonder opgeschrikt te worden door auto’s. De betrokken handelszaken krijgen zo extra terrasruimte of kunnen hun winkel uitbreiden. De winkelwandelstraat wordt zo uitgebreid naar deze as, waar de openbare ruimte optimaal gebruikt kan worden voor handel en horeca.

De straten worden van 2 juni tot en met 1 september elke zaterdag afgesloten tussen 11 en 18u00. De openbare weg blijft toegankelijk voor hulpdiensten en vergunninghouders. Ook de parkeerplaatsen voor personen met een handicap en de Minderbroederskerk blijven bereikbaar voor auto’s.

“Ook vergunninghouders kunnen te allen tijde passeren. Om deze redenen kunnen er geen vaste constructies op de openbare weg geplaatst worden.” Bewoners en eigenaars van garages in de Dorpsstraat, Minderbroedersstraat, Paardsdemerstraat, Badderijstraat en Bonnefantenstraat hebben recht op een doorlaatbewijs. Zij kunnen zich wenden tot de Verkeerswinkel (Groenplein 1, 3500 Hasselt).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139