LimburgActueel.beAantal werklozen in Maasmechelen daalt spectaculair

Door Redactie - 30 mei 2018 - 3630 - Economie

Onder het motto ‘exceptionele evenementen voor exceptionele ondernemers’ organiseerde de gloednieuwe ondernemersclub Maaslandia gisteren haar kick-off. De meer dan 100 aanwezigen beleefden een schitterende avond, maar voor Notaris Tom Colson schitterde de avond nog net iets meer. Hij won een echte diamant. “Het zijn ondernemers die voor onze economische welvaart zorgen. En onze Maasmechelse ondernemers doen het extra goed. Het aantal vacatures steeg het laatste jaar dubbel zo veel als het Limburgse gemiddelde. En het aantal werkzoekenden daalde dubbel zo snel”, zegt voorzitter David Winkels.

Aantal werklozen in Maasmechelen daalt spectaculair
Foto: MaaslandiaIn het kader van SALVO (het Strategisch Actieplan voor Limburg van de Vierde Orde) dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceerde, is leren van mekaar voor ondernemers van groot belang. Daarom werd in Maasmechelen de Ondernemersclub Maaslandia opgestart.

Na de ontvangst in de nieuwe Diamond Unit, ging het richting schachtbok op Connecterra. Daar werd officieel getoost op de start van de nieuwe ondernemersclub. Vervolgens werden de meer dan 100 aanwezigen verwend werden met allerlei Italiaanse lekkernijen van Giuliano. Kers op de taart was de een eetbaar gebak met het logo van Maaslandia. Het moment suprême van de avond was de verloting van een diamant. De onschuldige hand van de secretaris van Maaslandia, Els Lambrichts, trok er de winnaar uit: notaris Tom Colson van notarissen Colson & Fagard. “Amai, wat een prachtige verrassing! Deze kick-off was al geslaagd, maar voor mij nu toch net dat tikkeltje meer”, besloot Tom Colson.

Het bestuur presenteerde ook het jaarprogramma voor 2018-2019. Gestart wordt met een debat naar aanleiding van de lokale verkiezingen. In december wordt tijd gemaakt voor het ‘warmste gebak’. De lente is ideaal voor een tournee langs verschillende Maasmechelse bedrijventerreinen, tijdens de grote ‘Vespa-ondernemers-tour’. En in de zomer laten de Maasmechelse ondernemers zich inspireren tijdens de ‘inspiring-speaker’-avond.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139