LimburgActueel.beUnieke regenprinter op toneelvoorstelling Het Nieuwstedelijk

Door Dominique Vreven - 28 mei 2018 - 3600 - Cultuur

Stijn Devillé en zijn ploeg van Het nieuwstedelijk leggen de laatste hand aan het toneelstuk Gesprek met de regen. Dat spreken met de regen mag je letterlijk nemen. Twee masterstudenten Elektronica-ICT van KU Leuven bouwden een heuse regenprinter die woorden tovert op een watergordijn. Op 30 en 31 mei gaat het stuk in première in C-mine cultuurcentrum Genk.

Unieke regenprinter op toneelvoorstelling Het Nieuwstedelijk
Foto: NieuwstedelijkHet toneelstuk Gesprek met de regen dat in première gaat op 30 en 31 mei in C-mine cultuurcentrum is gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring van auteur en regisseur Stijn Devillé met zijn eigen kind.

Een man en een vrouw, gespeeld door Tom Van Bauwel en Sara Vertongen verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.

Voor de muzikale voorstelling Gesprek met de Regen bouwt Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Leuven-Hasselt-Genk, met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter. Die laat tekst en figuren regenen op het podium, en reageert in een fractie van een seconde op theatertekst. Het project won de Leuven MindGate Crossover Contest en is één van de negentien innovatieve partnerprojecten, gesteund door minister van Cultuur Sven Gatz.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139