LimburgActueel.beAchilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

Door Rony Maes - 28 mei 2018 - 3950 - Sport

In een goed gevulde Domburg hebben Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt er een spektakelstuk van gemaakt. Hasselt reduceerde in de tweede helft een 7 punten kloof nog tot 30-29 op 2 minuten voor het einde, maar in een rumoerig einde legde Kooijman de 32-30 eindstand vast. Zaterdag valt opnieuw in Bocholt de beslissing. We vroegen Serge Spooren van Achilles Bocholt en Tim Houbrechts van Initia Hasselt om een reactie.

Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Foto: S.Maes

Achilles Bocholt begon zeer gretig aan de wedstrijd en kwam via Roel Valkenborgh (5 doelpunten) op voorsprong na amper 40 seconden. Dylan Vossen bracht de stand seconden later met zijn enige van de avond al in evenwicht. Bij 4 - 2 sloeg Achilles Bocholt via Winters en Spooren een eerste kloofje. Initia Hasselt klampte aan, maar stootte enkele keren op een sublieme doelman Alberts. Aan de overkant zorgde Damian Kedziora (5 doelpunten) met twee goals ervoor dat de kloof uitgediept werd tot 4 doelpunten. Iets over halfweg stond het 11 - 7. Nadat coach Korneel Douven een Hasseltse Time Out aanvroeg konden Köhlen en Vandergoten milderen tot 11-9. Met de rust in zicht sloeg Bocholt hard toe. Winters, Valkenborg en twee keer Spooren zorgden ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong van 6 goals de rust inging. Halfweg was het 18 - 12.

Initia maakt het spannend
Achilles Bocholt leek ook alles in de tweede helft onder controle te hebben en freewheelde gewoon door naar een voorsprong van 7 doelpunten: 21-14 na 35 minuten op een strafworp van Damian Kedziora (5 doelpunten). De eerste 10 minuten van de tweede helft bleef de strafbank aan beide kanten niet onbemand en moesten er beurtelings spelers van beide teams 2 minuten naar de kant. Hasselt vocht voor wat het waard was en kwam onder impuls van Robyns (7 doelpunten) en Köhlen terug tot 25-21. Met nog 10 minuten te spelen zorgde Spooren (8 doelpunten) voor 29 - 24, maar Köhlen bracht Initia terug tot 29 - 26.

Verschil teruggebracht 
Bocholt coach Bart Lenders trachtte zijn team tijdens een time-out bij de te sturen, maar na de herneming raakte het schot van Valkenborg de deklat. Iets wat ook de bezoekers enkele keren overkwam. Aan de overkant bracht Köhlen met een strafworp met nog 6 minuten te spelen de stand op 29 - 27. Op twee minuten van het einde verkleinde Vandergoten (5 doelpunten) de kloof tot 30 - 29. Wout Winters (7 doelpunten) leek de match te gaan beslissen maar Hasselt keerde nog eens terug en minder dan één minuut voor het einde scoorde Köhlen via strafworp met zijn 9e van de avond 31 - 30. Evert Kooijman legde - al dan niet in het cirkelgebied - met een doelpunt in de absolute slotfase alle twijfels weg. Achilles Bocholt - Hubo Initia Hasselt eindigde op 32 - 30. Zaterdag zal in Bocholt in een derde wedstrijd beslist worden over de titel bij de heren.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139