LimburgActueel.beTwee titelopties voor Initia Hasselt!

Door Rony Maes - 16 mei 2018 - 3800 - Sport

Handbal Sint-Truiden heeft zaterdagavond in de Alverberg Hubo Initia Hasselt verslagen met 24 – 30. De uittredende landskampioen en bekerwinnaar neemt met de zege in Hasselt een optie op de titel bij de dames. Zaterdag om 18u00 wordt de tweede wedstrijd in Sint-Truiden gespeeld. De ploeg die het eerst twee finales weet te winnen, mag zich landskampioen 2017 – 2018 noemen. Bij de heren kon Hubo Initia Hasselt zich na een 30-27 zege tegen Visé plaatsen voor de finale tegen Bocholt. Initia Hasselt maakt dus zowel bij de dames als de heren een kans op de landstitel.

Twee titelopties voor Initia Hasselt!
Foto: KBHBSint-Truiden greep Hasselt meteen naar de keel. Charlotte Castermans scoorde binnen de minuut twee keer, 0 – 2. Hasselt kwam via Greven en Mennicken langszij, 2 - 2. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht maar naar het einde van eerste helft toe zorgde Sara Marteleur voor een vierdoelpuntenkloof, 11 – 15. Op slag van rust (14 – 17) pitste Hasselt er nog één goaltje van af.

In het begin van de tweede helft kwam Hasselt via goals van Vallen en Goossens tot op één doelpunt van Sint-Truiden, 16 – 17. Dichter zou de thuisploeg niet meer komen. Onder impuls van Sarina Leenen, hersteld van een enkelblessure, liep Sint-Truiden opnieuw vier doelpunten uit, 17 – 21. Hasselt, dat voor eigen publiek strijdvaardig bleef, moest beetje bij beetje Sint-Truiden laten gaan. Bij 20 – 28 bedroeg de kloof acht doelpunten en kon Sint-Truiden makkelijk de wedstrijd uitspelen. Eindstand 24 – 30. Sint-Truiden is één zege verwijderd van een nieuwe landstitel.

Initia en Achilles strijden om titel
Op de laatste speeldag van de play-offs had Initia Hasselt aan één punt genoeg tegen HC Visé, dat al uitgeteld was voor de eindstrijd. Visé opende de score en bleef op voorsprong tot 3-4 in de vijfde minuut. Aan de overkant was Buciuman goed bij schot en ook Köhlen werkte goed af: 7-4 na 11 minuten. De verdediging deed goed haar werk, samen met een alerte Brecht Vanbrabant in doel: 13-7 na 20 minuten. Na 24 minuten mocht Bogaerts een ruime kloof van 9 doelpunten op de bordjes zetten. De Luikenaren begonnen nu wél te scoren en konden milderen tot 16-10 aan de rust.

Hasselt herpakte zich in de tweede helft en speelde vrij naar een 20-12 voorsprong. Hasselt had de wedstrijd onder controle en na 43 minuten bij 25-16 was de buit zo goed als binnen. In het laatste kwart sloop concentratieverlies in het Hasseltse spel, waardoor Visé kon milderen tot 30-27. Initia plaatst zich zo voor de finale tegen Achilles Bocholt dat 31-31 speelde bij NeLo. Zaterdag om 20u15 staat de eerste wedstrijd op het programma in de Alverberg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139