LimburgActueel.beOp de agenda: familiespektakel 'De Sage van de Eenhoorn'

Door Dominique Vreven - 16 mei 2018 - 3540 - Cultuur

Op Pinksterzondag 20 mei is het weer feest voor jong en oud op Abdijsite Herkenrode. In meer dan 40 activiteiten komen de middeleeuwen tot leven en voel je hoe de magie zich meester van je maakt. Theater, muziek, dans, acrobatie, interactieve vertellingen, een riddertoernooi, workshops en natuurlijk een ontmoeting met een eenhoorn staan op het programma tijdens de zesde editie van de Sage van de Eenhoorn.

Op de agenda: familiespektakel 'De Sage van de Eenhoorn'
Foto: DeSageNaar goede gewoonte maakt de organisatie weer werk van een prikkelende mix van stevige actie en magische verwondering op zondag 20 mei op Abdijsite Herkenrode.” Het unieke van de Sage van de Eenhoorn is dat er meer te beleven valt dan enkel een steekspel en kraampjes. Op de Sage steek je je handen uit de mouwen, ga je het gevecht zelf aan, of laat je je helemaal onderdompelen in magie op familiemaat” aldus Ginny Haesevoets “ Tijdens de Sage doe je de middeleeuwen. Zo is er dit jaar ook weer het hartverwarmende theater ‘De ridder zonder hart’, van Theater Nomad waarmee het hele gezin meegaat in de betovering op maat.”.

“De site van Herkenrode heeft werkelijk alles voor een onbekommerde familiedag. Ze is open en ruim, er rijden geen auto’s en kinderen kunnen hier vrij rondlopen. De gebouwen spreken tot de verbeelding en het groen van de Kruiden- en Inspiratietuin werkt de betovering helemaal in de hand. Iedere editie opnieuw merken we dat mensen helemaal warm gemaakt worden voor deze unieke plek”, aldus Karolien Mondelaers, schepen en voorzitter van Abdijsite Herkenrode vzw.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139