LimburgActueel.beStijn Bijnens ruilt LRM voor Cegeka per eind 2018

Door Redactie - 16 mei 2018 - 3500 - Economie

Stijn Bijnens, reeds 10 jaar CEO van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft beslist om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Vanaf 1 januari 2019 wordt hij CEO van Cegeka, in opvolging van de heer André Knaepen die zich vanaf dan zal toeleggen op zijn rol van uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka. LRM start de zoektocht op naar een nieuwe CEO, in samenspraak met het Vlaams Gewest.

Stijn Bijnens ruilt LRM voor Cegeka per eind 2018
Foto: Cegeka“Wij zien Stijn niet graag vertrekken bij LRM. Hij is al bijna 20 jaar verbonden aan de organisatie: in de periode 1999-2007 was hij bestuurder, en sinds 2007 is hij CEO van LRM. Onder zijn verantwoordelijkheid is LRM uitgegroeid tot een slagkrachtige, dynamische en gerespecteerde organisatie", zegt voorzitter LRM Hugo Leroi.

“Maar het werk is nog niet af”, benadrukt de Voorzitter van LRM. “Er ligt nog heel wat werk op de plank. Denken we maar aan het beheer en de verdere uitbouw van de bedrijvenportefeuille, de klimaatprojecten, de ontwikkeling van campussen, incubatoren en bedrijventerreinen, en de attracties binnen de vrijetijdseconomie. Het is met die uitdagingen voor ogen dat de Raad van Bestuur van LRM, in samenspraak met de aandeelhouder het Vlaams Gewest, op zoek zal gaan naar een nieuwe CEO. Stijn blijft in functie bij LRM tot het einde van 2018 en zal de overdracht van zijn takenpakket in goede banen leiden.”

Cegeka is geen onbekende voor LRM, omdat het sinds 1999 een portefeuillebedrijf van LRM is. “We zijn trots dat Stijn een topfunctie zal bekleden binnen één van de grootste ICT bedrijven van België. Een Limburgs icoon bovendien, met Europese schaal en uitstraling. We hebben het bedrijf met rasondernemer André Knaepen de afgelopen jaren zien uitgroeien tot een Europese topspeler", aldus Leroi.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139