LimburgActueel.beBilzen Run opnieuw met halve marathon

Door Rony Maes - 10 mei 2018 - 3740 - Sport

Onlangs werd op een persconferentie in de Tiendschuur in de Landscommanderij Alden Biesen de 33ste editie van de WAPITI Bilzen Run voorgesteld. Op zondag 20 mei wordt de blikvanger de halve marathon vertelt mede-organisator Peter Thijs aan LimburgActueel.

Bilzen Run opnieuw met halve marathon
Foto's: archiefbeeld/ L. Timmermans

Organisator François Nelissen verraste dit jaar bij de voorstelling van de Bilzen Rum met de mededeling dat op vraag van de lopers de afstand van 15 km dit jaar vervangen werd door de halve marathon. In 2012 werd in Bilzen de laatste halve marathon gelopen. Vanaf 2013 werd als alternatief jaarlijks een wedstrijd over 15 km gelopen. Verder blijft alles bij hetzelfde voor de 33ste editie die op pinksterzondag 20 mei zal plaatsvinden. De afstanden blijven 10 km, 5 km en de 1 km. Het meer heuvelachtig parcours van de 5 km werd behouden.

Het Bilzerse loopfeest is een klassieker geworden met ieder jaar ruim 2.000 deelnemers en 425 medewerkers. Zowel de allerkleinsten, de scholieren, Start-to-Runners als topatleten nemen deel aan één van vier wedstrijden. Bilzen bewijst zich ook meer en meer als loopstad. De Bilzerse Joggingclub, de Run4Kids, atletiekevenementen als de Willer Run (2 juni), Oversteekrun (1 september), Terrasjogging (9 september), de bestorming van Alden Biesen en de Offroad Bilzen Run en de honderden gebruikers van de Finse piste tonen aan dat het lopen in het DNA van de Bilzenaar is opgeslagen wist mede-organisator Arno Nelissen te vertellen. De organisatoren mochten tijdens de persontmoeting ook 500 euro overhandigen aan "Een hart voor Limburg".

De 5 km start al om 13u30. De 10 km en de WAPITI halve marathon vertrekken een uur later om 14u30. Om 17u00 is er de kilometer voor kinderen. Er zijn voor 2.100 euro geldprijzen en voor 1.250 euro naturaprijzen. Vorig jaar won Lander Vandrogenbroek de 15 km voor Tom Voet. De snelste in de 10 km was Hoeselaar Ruben Max voor David Drion. Maunu Toivari won de 5 km voor Bilzenaar Piet Crommen.

Meer informatie en het volledige programma vind je terug op www.bilzenrun.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139