LimburgActueel.beNieuw kunstgrasveld zorgt voor extra speelkansen Truiense clubs

Door Redactie - 05 mei 2018 - 3800 - Sport

Zopas keurde de gemeenteraad van Sint-Truiden het bestek goed voor de aanleg van een kunstgrasveld in Velm. Met de aanleg van dit duurzaam terrein komt er niet alleen capaciteitsuitbreiding voor Velm VV, maar ook een aantal andere Truiense voetbalclubs zullen er kunnen spelen. De zware leemgrond in Haspengouw is er immers vaak de oorzaak van dat voetbalclubs problemen hebben om, zeker in de winter, hun terreinen speelklaar te houden.

Nieuw kunstgrasveld zorgt voor extra speelkansen Truiense clubs
Foto: archiefbeeld“Met de aanleg van kunstgrasvelden wil het stadsbestuur van Sint-Truiden de kwaliteitsproblemen en de capaciteitsproblemen van een aantal voetbalvelden verbeteren. Het grote pluspunt van kunstgrasvelden is immers dat de accommodatie zomer en winter bespeelbaar is. Daarbij is kunstgras zeer onderhoudsvriendelijk, duurzaam en kan het intensief gebruikt worden. Letterlijk en figuurlijk vormt kunstgras een stevige basis", vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Het nieuwe kunstgrasveld in Velm heeft een afmeting van 100 meter op 56,80 meter met een uitloopzone van 3 meter. Het zal voldoen aan de recentste normen en komt op de plaats van het huidige A-terrein langs de Davidstraat. Het huidige grasveld wordt genivelleerd en er komt een kunstgrastapijt dat bestaat uit een gegoten e-liner. De toplaag wordt ingevuld met gedroogd gekalibreerd kwartzand en kurkgranulaat. Gelijktijdig zullen ook de doelen, de ballenvangers en de afrastering vernieuwd worden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139