LimburgActueel.beArtistiek bloesembad in Kunstgalerij De Mijlpaal

Door Dominique Vreven - 05 mei 2018 - 3550 - Cultuur

Met de tentoonstelling Viriditas laat Kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder de kracht binnen van de ontluikende natuur. Naast werk van Jan Fabre en de pas overleden Jef Geys uit Leopoldsburg, zie je onder meer creaties van Bart Lens, Ick Reuvis, Linde Hermans, Jorden Boulet en Iris Mondelaers.

Artistiek bloesembad in Kunstgalerij De Mijlpaal
Foto: DeMijlpaalViriditas is de nieuwe voorjaarstentoonstelling van kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder. De expo gaat over kracht, weelderigheid, begeestering, frisheid en verwijst daarmee naar de ontluikende natuur die vanaf eind maart binnen en buiten de muren van de galerij weer alles groen en vitaal kleurt. Kunstenaars zoals Nick Ervinck, Stijn Cole en Jan Fabre tonen werk waarin het streven naar harmonie, naar hoop, naar frisheid letterlijk uit het werk springt. De groene (r)evolutie, gezonder, bewuster, duurzamer, ethischer, die steeds meer doorbreekt in elk huis, elke tuin, elke woonwijk, wordt door Bart Lens, Ick Reuvis en Linde Hermans omgezet in krachtige kunstwerken.

Het scheppende vermogen van de natuur en de mens wordt door Kristof Vrancken en Stefan Peters vertaalt als een kritisch verlangen naar een betere wereld en naar positiviteit. In deze tentoonstelling kan werk van Jef Geys niet ontbreken: de pas overleden kunstenaar toonde in 2009 op de Biënnale van Venetië een onderzoek naar planten die op straat groeien met een expliciete verwijzing naar (on)kruid. Viriditas is een woord vol leven. Duik speels en vrolijk mee in dit fris artistieke bloesembad, heradem en voel de groene, hoopvolle energie.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139