LimburgActueel.beSterk ESK Leopoldburg wint bij Bilzerse Waltwilder

Door Rony Maes - 16 april 2018 - 0000 - Sport

Bilzerse Waltwilder wilde zijn goed seizoen beloond zien met een prijs. Nadat de titel te hoog gegrepen was lijkt nu ook de eindronde ver weg. Daar stak Leopoldsburg een stokje voor. Na de 0-3 zege zijn de Kamp jongens nu zelf dichtbij de eindronde. We vroegen een reactie aan een ontgoochelde voorzitter Johny Castermans van Bilzerse Waltwilder en aan Kenny Vandebroek van ESK Leopoldsburg.

Sterk ESK Leopoldburg wint bij Bilzerse Waltwilder
Foto: R.Maes

Bij de thuisploeg kon trainer Eric Eurlings opnieuw rekenen op Boosten en El Ghoulbzouri. Bij de bezoekers ontbraken Janssens en Eyckmans. Leopoldsburg startte het meest gemotiveerd en dat leidde al snel tot resultaat . Na 7 minuten was het 0-1 toen Vankrunkelsven ongemoeid een hoekschop van Appeltans kon inkoppen. Op het halfuur werd de score verdubbeld. Eerst kon Crescente nog een doeltrap van Vandebroek afweren, maar Bosmans kon succesrijk hernemen. Vlak voor de rust kon Bouhriss aan de overkant Ghijsens voor het eerst bedreigen.

Mikken op 12/12
In de tweede helft waren de bezoekers dadelijk tweemaal dreigend met een gemeten voorzet van Vandebroek en een bal van Appeltans over. Nadien kwam Bilzerse Waltwilder opzetten en oefende het ook meer druk uit, maar doelkansen bleven uit. In de 83ste minuut legde Mathei de 0-3 eindstand vast toen hij van ver via de paal binnenschoot. Vlak voor affluiten raakte invaller Foglia nog de paal. Trainer Michel Kenis, die overnam van Luc Reumers, hoopte na Pasen op een 12 op 12 en is met 2 opeenvolgende zeges goed op weg om dit te behalen. Zondag komt leider Heur-Tongeren, dat Hoeilaart versloeg met 4-0, op bezoek. Bilzerse Waltwilder speelt tegen Herentals.

De topper in de derde amateurafdeling B tussen Diegem en KVK Wellen eindigde op 3-3. Termien won in Nijlen met 1-2 en Pelt versloeg Diest met 2-1. Zondag worden Termien-Diegem, Wellen-Houtvenne en Hoeilaart-Pelt gespeeld. Alle wedstrijden ook in de tweede amateurafdeling worden trouwens op zondag om 15 u. gespeeld.

Lommel wint derby, Simon Bracké schiet Sporting naar eindronde
In de Play Off 1 speelde KRC Genk 2-2 gelijk bij Charleroi. Dinsdag om 20.30 u. is er een verplaatsing naar AA Gent. Zaterdag om 20.30 komt Anderlecht op bezoek. In Play Off 2 B speelde STVV 2-2 gelijk bij KV Oostende. Woensdag om 20.30 is er Beerschot-Wilrijk – STVV en zaterdag om 20 u. STVV-Eupen.

In de eerste amateurafdeling kende SK Lommel weinig problemen met Patro Eisden (4-0). Zaterdag volgen Eisden-Aalst en Oudenaarde-Lommel. In de tweede amateurafdeling leverde een doelpunt van Bracké tegen Wijgmaal voor Sporting Hasselt de redding maar ook een eindrondeplaats op. Leider THES kon pas in het slot afstand nemen van Hades (1-0). Spouwen Mopertingen verloor met 5-1 in Vosselaar. Zondag om 15 u. worden Hades-Spouwen Mopertingen, Sporting Hasselt-Vosselaar en Duffel-THES gespeeld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139