LimburgActueel.beHasselt pakt uit met fietstaxi's voor toeristen

Door Redactie - 06 april 2018 - 3500 - Toerisme

Vanaf vrijdag 6 april wordt het straatbeeld van Hasselt opgevrolijkt door 2 kleurrijke fietstaxi’s die bezoekers mee op sleeptouw nemen voor een belevenisvolle route door de stad. Stad Hasselt en I LOVE Hasselt willen op deze duurzame wijze toeristen een unieke kijk op Hasselt geven.

Hasselt pakt uit met fietstaxi's voor toeristen
Foto: stad Hasselt"Met de fietstaxi’s komen we tegemoet aan 2 toeristische noden: enerzijds de vraag naar meer beleving in de stad, anderzijds de nood aan vervoer naar iets verder gelegen toeristische trekpleisters zoals de Japanse Tuin en Herkenrode, maar ook naar functionelere plekken zoals het station", zegt schepen Karolien Mondelaers.

De belevenisvolle route is gebaseerd op tips van 3 Hasseltambassadeurs: styliste Palmira Proietti, DJ Goldfox en de kinderen van de Basta Bende. Daarnaast wordt er elementaire historische informatie gegeven. De route heeft vooral als doel de nog-niet-ontdekte plekjes van Hasselt prijs te geven en dit volgens de interesse van de bezoeker.

Steeds lokaal
Aangezien er heel wat ‘gebabbeld’ wordt in de fietstaxi’s, zowel door de ambassadeurs als door de bezoekers als door de bestuurder, krijgt het nieuwe concept de naam ‘Babbelfiets’. Belangrijk in dit verhaal is dat er steeds gebruik gemaakt wordt van lokaal talent. Zo worden de fietsen bestuurd door studenten Lichamelijke Opvoeding van het UCLL, werd het logo ontworpen door Lindert Steegen, een jonge Limburgse ontwerper en werd er een jingle voor het filmpje gemaakt door 4 leerlingen uit het secundair onderwijs van de band Lupa Gang Gang Quartet.

"Met de fietstaxi’s willen we het toeristisch aanbod op een duurzame manier uitbreiden", besluit schepen Karolien Mondelaers. "Elektrische fietsen zijn uiteraard duurzaam voor het milieu, maar ook de samenwerking en de co-creatie die met het project gepaard gaan, zijn duurzaam en generatief. De verhalen die worden verteld en het talent dat wordt benut, heeft een positief effect op de sociale cohesie van, in dit geval, het stadscentrum van Hasselt."

Praktisch
De Babbelfiets rijdt tijdens het schooljaar op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 11 tot 15u00. Tijdens de schoolvakanties op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen, zondagen en feestdagen van 11 uur tot 15u00. Reserveren kan op www.babbelfiets.be of rechtstreeks aan de balie van toerisme Hasselt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150