LimburgActueel.beSporting Hasselt opnieuw te sterk voor Hades

Door Rony Maes - 27 februari 2018 - 3500 - Sport

In een goed gevuld stedelijk stadion vond vrijdagavond de Hasseltse derby tussen Sporting en Hades plaats. Net als in de heenronde won Sporting opnieuw. De beslissing viel in de tweede helft met doelpunten van Ruytinx en Bracké. We vroegen reacties aan laatstgenoemde van Sporting Hasselt en kapitein Jochim Spitz van Hades, die na het seizoen vertrekt naar Melo Zonhoven.

Sporting Hasselt opnieuw te sterk voor Hades
Foto: T.Vandeput

Ruim 1.000 toeschouwers vulden vrijdagavond het Stedelijk Sportstadion voor de Hasseltse derby. De aftrap gebeurde in aanwezigheid van Minister Steven Vandeput, Burgemeester Nadja Vananroye en Schepenen Habib El Ouakili en Tom Vandeput. Ex-miss België Virginie Claes deed de aftrap. Bij Sporting kon Pino Canale uiteindelijk toch rekenen op Ruytinx en Vrijsen. Durwael viel in laatste instantie uit. Bij Hades startte Peter Van Houdt met de genezen doelman Gijbels en de uit schorsing komende Sogotci.

Voor de bezoekers startte de wedstrijd slecht want na amper 3 minuten moest Gueroui al vervangen worden door Elens. Een bedrijvige Lacroix zorgde voor het eerste gevaar maar stootte eerst op Gijbels en schoot nadien een mooie kans naast. Hades had langs Vandermeeren nog de beste mogelijkheid, maar op een door Vrijsen weggewerkte doeltrap van Meeus, trapte hij onbegrijpelijk over. Vlak voor de rust redde Gijbels nog een bal van Guvenc.

Ruytinx maakt het verschil
In de tweede helft nam Sporting onder impuls van Ruytinx de wedstrijd resoluut in handen en nadat hij een paar keren gevaarlijk kon voorzetten was het uiteindelijk hijzelf die in de 58ste minuut op aangeven van Guvenc scoorde (1-0). Hades reageerde met een grote kans voor Sogotci maar de aanvaller speelde niet zijn beste wedstrijd en kon de mogelijkheid niet verzilveren. Even later moest Vandermeeren aan de overkant een hoekschop van Bracké, die door iedereen gemist werd voor de lijn wegwerken. Nadat Spitz nog eens in het zijnet schoot was het Bracké die op een terug kaatsende bal van Guvenc voor het 2-0 eindresultaat zorgde.

Voor Sporting is hiermee de redding bijna bereikt en kan men zelfs van meer dromen in het derde periodekampioenschap. Hades moet zich na de 0 op 12 dringend herpakken. Dat kan zaterdag om 19.30 u tegen Tienen. Sporting Hasselt speelt zondag om 15 u. in Duffel.

THES verstevigt leidersplaats
Nog in de 2de Amateurafdeling won leider THES met 0-3 bij St. Lenaarts en Bocholt met 0-2 bij City Pirates. Tienen - Spouwen-Mopertingen eindigde op 1-1. Hierdoor heeft THES nu al vijf punten voorsprong op Spouwen-Mopertingen en zes op Bocholt. Zaterdag om 19.30 u. is er THES - Zwarte Leeuw en zondag om 15 u. volgen Bocholt - Wijgmaal en Spouwen-Mopertingen - Sint Lenaarts.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139