LimburgActueel.beMaastricht naar goede gewoonte gehuld in 'fijne kunsten'

Door Dominique Vreven - 27 februari 2018 - 2222 - Cultuur

Van 10 tot en met 18 maart wordt het MECC in Maastricht weer omgetoverd tot de toonaangevende kunstbeurs Tefaf (The European Fine Art Fair). Het oppervlak van Tefaf bedraagt 31.000 vierkante meter, waar in totaal circa 35.000 kunstobjecten te koop zijn. Op de kunstbeurs zijn 280 bekende galerieën, handelaren en exposanten van over heel de wereld aanwezig.

Maastricht naar goede gewoonte gehuld in 'fijne kunsten'
Foto: D.VrevenSinds 1975 wordt The European Fine Art Fair (Tefaf) elk jaar georganiseerd in Maastricht. De beurs staat in het teken van oude en hedendaagse kunst. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen verschillende kunstvormen. Elke kunstvorm wordt getoond in een eigen sectie, er zijn negen secties in totaal van kunst uit Mesopotamië, sieraden en juwelen tot mid-20ste eeuw modernisme.

Dit jaar is er een hommage aan de kunstenaar Alexander Calder en een speciale showcase met de post war art van de Cortesi Gallery uit Londen, de boekantiquariaten van la Librairie Camille Sourget en design uit de twintigste eeuw door Galerie Le Beau. De beurs pakt ook uit met nieuwe openingstijden van 11 tot 19u00.

In het kader van de internationale beurs lopen er ook uitzonderlijke expo’s in de binnenstad. In Centre Céramique kan je naar de fototentoonstelling Eendagsvliegen van de Italiaans-Limburgse fotograaf Franco Gori, in het Museum aan het Vrijthof loopt een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar en designer Ted Noten met 3D-werk, installaties, juwelen en projecties.

Het Bonnefantenmuseum presenteert Tien topstukken on tour met wereldberoemde meesters als Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso. De topstukken van deze kunstreis komen voort uit een bijzondere samenwerking tussen het Kröller-Müller Museum, het Mauritshuis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Het Bonnefantenmuseum is de laatste plek waar alle tien werken samen tot 25 maart te zien zijn.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150