LimburgActueel.be0-3 op Leopoldsburg brengt Termien aan de leiding

Door Rony Maes - 27 februari 2018 - 3600 - Sport

Zaterdagavond werd in de derde Amateurafdeling B Leopoldsburg-Termien gespeeld. Bij winst konden beide ploegen een goede zaak doen. Termien trok aan het langste eind met 0-3 en is nu de nieuwe leider. We vroegen reacties aan coach Luc Reumers van ESK Leopoldsburg en Kevin Philipsen van Eendracht Termien.

0-3 op Leopoldsburg brengt Termien aan de leiding
Foto: Computermeester.be

Leopoldsburg-Termien werd op een hard moeilijk bespeelbaar veld gespeeld wat de spelkwaliteit zeker niet ten goede kwam. Bij Leopoldsburg kon Luc Reumers niet rekenen op Appeltans. Tomas Daumantas miste de geschorste Jeunen. Pulinx keerde uit schorsing terug. Voor de aftrap verzamelden een grote groep ex-ploegmaten van wijlen Jurgen Geys, triatleet en jeugdtrainer bij Leopoldsburg. De zoon van oud-voetballer Pierre Geys stierf vorig jaar onverwacht op 46 jarige leeftijd.

Termien verzilvert de kansen 
Leopoldsburg kreeg na 6 minuten langs Bosmans zijn beste kans, maar hij stuitte op de goed uitgekomen Bruno. Nog in de eerste helft was het vooral Termien dat het gevaarlijkst was. Ghijssens redde eerst een kans van Bloemen en had geluk dat Ulenaers in herneming naast schoot. Nadien haalde Lennart ook nog een kopbal van opnieuw Ulenaers van onder de lat weg.

In de tweede helft schoot Pulinx eerst nog tegen de paal, maar nadien vond Termien wel de weg naar doel. In de 58ste minuut zorgde Piras voor 0-1 op aangeven van Ulenaers. Leopoldsburg reageerde met een vrije trap van Vankrunkelsven op Bruno. Toen Philipsen in de 76ste minuut op een teruglegger van Pulinx voor 0-2 zorgde was de wedstrijd gespeeld. De 0-3 was een verre lobbal van invaller Van Caubergh.

Door de zege staat Termien nu alleen aan de leiding voor Heur Tongeren, dat 1-1 gelijk speelde tegen Houtvenne. 1-1 was ook het eindresultaat in Bilzerse Waltwilder-Wellen. Pelt-Diegem werd 1-2. Zaterdag om 19.30 u. zijn er Houtvenne-Pelt en Wommelgem-Leopoldsburg. Zondag krijgen we 2 derby’s : om 14.30 u Termien-Bilzerse Waltwilder en om 15 u. Wellen-Heur Tongeren.

KRC Genk dicht bij Play off 1
Vrijdagavond won KRC Genk vlot van Antwerp met 4-0. STVV verloor ondanks de beste kansen toch met 2-0 bij KV Oostende. Zaterdag worden om 20 u. Waasland Beveren-KRC Genk en Charleroi –STVV gespeeld. Sinds zondagochtend kan elke abonnee van Genk een ticket aankopen voor de bekerfinale op 17 maart. De eerste dag verliep de verkoop als een trein.

In de eerste Amateurafdeling won SK Lommel in Deinze met 0-1, een doelpunt van De Bruyn op aangeven van Scheelen vlak voor de rust. Patro Eisden verloor in Berchem met 3-1. Zaterdag om 20 u. speelt SK Lommel thuis tegen de nr. 3 Heist. Patro Eisden trekt naar Geel.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139