LimburgActueel.beGelko Hasselt maat te klein voor Halle-Gooik

Door Rony Maes - 26 januari 2018 - 3500 - Sport

In een goed bezette Alverberg werd woensdagavond de kwartfinale voor de Beker van België gespeeld tussen bekerhouder Gelko Hasselt en landskampioen Halle-Gooik. De bezoekers wonnen verdiend. Al was de 0-5 te overdreven voor een moedig strijdende thuisploeg. We vroegen een reactie aan coach Carmelo Nieddu van Gelko Hasselt.

Gelko Hasselt maat te klein voor Halle-Gooik
Foto: archiefbeeld

De wedstrijd tussen de twee beste Futsal ploegen van het land had grote verwachtingen opgewekt en de Alverberg was dan ook flink gevuld. Hasselt trad op zijn sterkst aan en dat gold ook voor de tegenstander. Beide ploegen begonnen voorzichtig en de eerste betere kans was voor Galan Carsi na 6 minuten. Hij stootte op Lahraoui. Ondertussen voetbalde Hasselt enkele kansjes bijeen, maar Zaramello liet zich niet verrassen.

Het eerste doelpunt viel op een stilstaande fase. Een hoekschop van Leo bereikte de vrijstaand De Bail en doelman Lahraoui had geen verhaal op zijn pegel. Nadien nam de thuisploeg iets meer risico met de beste kans voor Reda. Halle-Gooik profiteerde goed van de ruimte en was een paar keer dichtbij de 2-0. Dat doelpunt viel in de 18de minuut toen Galan Carsi op een slecht weggewerkte bal van Leitao kon scoren. De ex-Hasseltspeler vierde ingetogen.

In de tweede helft bleef Halle-Gooik de betere ploeg met al dadelijk twee mooie mogelijkheden voor Leitao. Een sterk spelende Lolo kreeg ook een grote kans maar schoot iets te zwak op een sterk keepende Zaramello. Omdat Halle-Gooik niet tot scoren kwam bleef het spannend met als beste moment voor Hasselt de bijna 1-2 van Harram op Zaramello. De 0-3 van Leo viel 5 minuten voor tijd. Nadien probeerde coach Nieddu het nog met Reda als vliegende doelman, maar dat mocht niet baten. Galan Carsi en Leitao velden een te zwaar vonnis.

Omwille van de Grand Prix Futsal in Brazilië ligt de kompetitie even stil. Gelko Hasselt speelt zijn volgende wedstrijd thuis tegen FT Charleroi op woensdag 7 februari om 21.15 u.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139