LimburgActueel.be"Miss Belgie @Europees Parlement moet traditie worden"

Door Redactie - 26 januari 2018 - 3800 - Showbizz & Lifestyle

Op uitnodiging van politica Hilde Vautmans (Sint-Truiden) bezocht Miss België het Europees Parlement. "Angeline werd niet alleen grondig ingeleid in het reilen en zeilen van het Parlement, maar kreeg ook de Europese microbe te pakken."

Foto: H.VautmansHet was een unicum. De knapste vrouw van België, Angeline Flor Pua, in het Europees Parlement. Daar werd ze met een grote bos bloemen en een informatieve goodie bag ontvangen door de immer enthousiaste Hilde Vautmans (ALDE). Na deze prettige ontmoeting en een persconferentie samen met Anneleen Van Bossuyt (ECR), Bart Staes (GREENS) en Lieve Wierinck (ALDE), werd onze kersverse Miss ondergedompeld in de werking van het Europees Parlement.

Zo leerde ze bijvoorbeeld dat de 751 Parlementsleden de meer dan 500 miljoen Europese burgers vertegenwoordigen, dat zij elke maand drie weken in Brussel en één week in Straatsburg vergaderen en dat dit allemaal in 24 talen gebeurt. Bij dit bezoek aan het democratisch centrum van Europa, kon ook een boeiend gesprek met Guy Verhofstadt uiteraard niet missen. Met veel passie zette hij zijn visies uit over de toekomst van Europa en over de Brexit. Tot slot werd, na een rondleiding in het gebouw, de voormiddag goed afgesloten met een heerlijke lunch samen met de Parlementsleden, Maria Arena (S&D), Gerard Deprez (ALDE) en Kathleen Van Brempt (S&D).

Europa dichter brengen
Hilde Vautmans vond het bezoek alleszins voor herhaling vatbaar. “Angeline was zeer geïnteresseerd in de werking van de Europese Unie en de rol die België hierin speelt. We moeten dit bezoek elk jaar organiseren en hiervan een traditie maken. Brussel is de hoofdstad van de EU en de Unie moet dus ook door Miss België mee uitgedragen worden. Angeline is niet enkel een knap gezicht. Zij kan Europa ook dichter bij de mensen brengen."

Rollenpatronen doorbreken
"Daarbij heeft zij ook de belangrijke taak om de Europese waarden en normen tijdens haar ontmoetingen te promoten. Angeline is zelf een prachtig voorbeeld van hoe migratie, hoe diversiteit in Europa net wel een positief verhaal kan zijn. Bovendien kan zij samen met ons de strijd voor gendergelijkheid opvoeren. Als piloot in opleiding heeft ze zelf de rollenpatronen doorbroken. Ze is dus met andere woorden de uitgelezen Europese ambassadrice! Ik hoop dat ze na dit bezoek naast een fiere Belg nu ook een fiere Europeaan is!.”.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139