LimburgActueel.beNieuwe speel- en repeteerplek in hartje Hasselt

Door Dominique Vreven - 12 januari 2018 - 3500 - Cultuur

Het theatergezelschap Het nieuwstedelijk opent op vrijdag 12 januari samen met Stad Hasselt en de Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het centrum van Hasselt. DE NIEUWE ZAAL wordt de plaats bij uitstek voor theater, muziek, debat, audio en film. Het wordt naast de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt ook de nieuwe locatie voor Z33 MOOOV/zebracinema en de lezingen A-Z nights.

Nieuwe speel- en repeteerplek in hartje Hasselt
Foto: NieuwstedelijkDE NIEUWE ZAAL is een knusse vlakke vloerzaal geworden met plaats voor 150 toeschouwers. De zaal bevindt zich in de oude gymzaal van Campus Hemelrijk van de Hogeschool UCLL in de Maastrichterstraat in Hasselt. Het wordt de locatie voor Het nieuwstedelijk, de Z33 MOOOV/ zebracinema en A-Z lezingen nights, maar het cultuurcentrum zal er ook geregeld te gast zijn onder meer met het jaarlijks Krokusfestival (première Haroun (10/02) en Foule Theatre (14/02) ), alsook de jonge makers van VONK en studenten van UCLL.

"We willen als stadstheater van Hasselt en Genk onze rol volop spelen en voor een groot publiek toegankelijk zijn “ aldus Stijn Devillé van Het nieuwstedelijk “Met deze nieuw speel-en repeteerplek in hartje Hasselt kunnen we ons publiek optimaal ontvangen en laten kennis maken met onze creaties, maar we gaan uiteraard ook verder locatievoorstellingen en premières brengen in Genk, Leuven en de rest van Vlaanderen”.

Van vrijdag 12 januari tot en met donderdag 18 januari is er een wervelende openingsweek. Je kan gaan kijken naar de voorstellingen Esperanto(13/01) en Dagen Zonder Data met actrice Jessa Wildemeersch (16 en 17/01) of een gratis concert van Rudy Trouvé en Mauro Pawlowski meepikken (12/01). Afsluiten doen ze met L’Amant Double (18/01), de eerste film die Z33 met Zebracinema in DE NIEUWE ZAAL toont. Meer info via www.denieuwezaal.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139