LimburgActueel.bePhilippaertsen pikken de draad terug op

Door Redactie - 12 januari 2018 - 3670 - Sport

Na een deugddoende vakantie is de familie Philippaerts terug in België. Een deel van hen voor heel even, want Nicola en Olivier Philippaerts zijn meteen afgereisd naar Bazel waar ze deelnemen aan de vijfsterrencompetitie. Vooraleer ze richting Zwitserland trokken namen ze nog heel even de tijd om terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

Philippaertsen pikken de draad terug op
Foto: archiefbeeldVoor Olivier Philippaerts was 2017 letterlijk een jaar van vallen en opstaan. "Bij aanvang van het seizoen ben ik gevallen en hield ik een hersenschudding over aan mijn tuimelperte. Het buitenseizoen was behoorlijk. Van het EK had ik mijn hoofddoel gemaakt. Ik heb er lange tijd naar toe heb gewerkt. Helaas kwam ik de dag voor de start van het EK opnieuw ten val met een schouderbreuk tot gevolg..."

Wereldspelen Tryon
"Eén week later ging ik onder het mes en tot op de dag van vandaag ben ik nog aan het revalideren. Bij mijn comeback in Maastricht won ik meteen de GP. Na de toch wel moeilijke periode was dat een flinke opsteker. Dit jaar wil ik met H&M Legend of Love toewerken naar de Longines Global Champions Tour. Met Ikker wil ik deelnemen aan de landenwedstrijden. Maar dé ambitie van 2018 is een plaats te bemachtigen in de selectie die naar de wereldspelen in Tryon mag. Het wereldkampioenschap wil ik niet missen."

Drummen voor selectie
2017 zal Nicola Philippaerts zich voor altijd herinneren als het jaar waarin hij Belgisch kampioen werd. "Ik heb het jaar net buiten de top 30 afgesloten en behalve het Belgisch kampioenschap wist ik geen andere topwedstrijd te winnen. Er waren veel goede resultaten alleen ontbrak, op het BK na, de kers nogal vaak. Ik probeer altijd op lange termijn te werken en in dat opzicht was de ontwikkeling van Chilli Willi opmerkelijk. Maar hij kan nog beter worden. Zo presteerde Chilli Willi beter tijdens het buitenseizoen als tijdens het de indoorcompetities. Net zoals Olivier heb ook ik mijn zinnen op Tryon gezet. Het wordt drummen voor de selectie maar gezonde concurrentie is niet erg. Daar word je net beter van."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139