LimburgActueel.beVissen kan voortaan eenvoudiger in Lommel

Door Redactie - 11 januari 2018 - 3920 - Actueel

Sinds 1 januari is het stedelijk visreglement in Lommel sterk vereenvoudigd. “Vroeger hadden we aparte tarieven en visverloven, afhankelijk van de periode waarin je wilde vissen en per aantal vislijnen", zegt schepen Kris Verduyckt. “Voortaan werken we met één reglement en één visverlof. Voor 5 euro kan je een jaar lang op alle stedelijke locaties hengelen. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis en zonder visverlof vissen onder begeleiding van een volwassene.”

Vissen kan voortaan eenvoudiger in Lommel
Foto: stad LommelIn Lommel mag je vissen in de vijver van het Barrierspark, op een gedeelte van de Grote Fossé en op de zuidoostelijke oever van de zandgroeve op de Heuvelse Heide. Mark Verboven en zijn dochter Lyana haalden deze week het eerste nieuwe visverlof af in het Huis van de Stad. Ze zijn allebei fervente visliefhebbers en bijzonder tevreden met de vereenvoudiging. “Vissen is onze passie. We hebben in Lommel al een paar mooie exemplaren gevangen. Vooral karpers, maar ook brasem, snoek en baars zijn talrijk in onze visgebieden.”

Vissen mag in Lommel van twee uur voor zonsopgang tot twee uur na zonsondergang. Op de zandgroeve Heuvelse Heide is ook nachtvisserij toegelaten. Het is verboden de vissen mee te nemen, te doden of in een leefnet te bewaren. Een visverlof koop je voor 5 euro in het Huis van de Stad. Let wel, als je op het kanaal wil vissen, moet je een visvergunning kopen via De Post.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139