LimburgActueel.beBewel investeert quasi 1 miljoen euro in zeefdrukafdeling

Door Redactie - 10 januari 2018 - 3500 - Economie

Maatwerkbedrijf Bewel investeert meer dan 900.000 euro in haar zeefdrukafdeling in Hasselt. Het grootste productiebedrijf van Limburg vervangt een aantal verouderde machines, investeert in de modernste technologie en pakt de infrastructuur aan. Dankzij deze investering kan Bewel voortaan ronde, holle, bolle en andere oneffen oppervlakken bedrukken in meerdere kleuren tegelijkertijd. “We verankeren de huidige jobs en kunnen nu bijkomende opdrachten aan, die voor meer omzet en extra jobs zorgen”, zegt een ambitieuze algemeen directeur Johan Bongaerts.

Bewel investeert quasi 1 miljoen euro in zeefdrukafdeling
Foto: BewelDe zeefdrukafdeling is één van de oudste businessunits van het alom gekende Bewel. In deze afdeling bedrukt het bedrijf producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal. “Al sinds jaar en dag bekleden we een unieke positie in de markt”, legt Johan Bongaerts uit. “Klanten kunnen bij ons terecht voor zowel tampondruk (een techniek om zowel ronde, holle, bolle als andere oneffen kunststofoppervlakken te bedrukken) als zeefdruk (een druktechniek om grotere voorwerpen te bedrukken). We richten ons op opdrachten die te groot zijn voor de kleine, lokale zeefdrukkers, maar te klein voor de volautomatische productiebedrijven. Opdrachten tussen de 1.000 en 100.000 stuks zijn ideaal voor ons.”

Om deze uitstekende reputatie te behouden dringt een investering zich op. “Een aantal machines waren verouderd”, vertelt productiedirecteur Leon Donders. “Daarom vervangen we ze door hypermoderne toestellen, een vervangingsinvestering van 300.000 euro. Voor de specialisten: het gaat om drie eenkleurige tampondrukmachines, één vijfkleurige tampondrukmachine en twee bevlammingsbanden. Met de nieuwe machines werken we sneller en herleiden we fouten tot een minimum. Terwijl we vroeger bijvoorbeeld elk stuk meerdere keren moesten bedrukken, produceren we nu in één beweging in meerdere kleuren.” In het voorjaar worden bovendien nog drie nieuwe zeefdrukmachines met optische passering in gebruik genomen.

Nieuwe deuren openen
Een investeringsgolf die Bewel wapent voor de toekomst, stelt commercieel directeur Tom Ketels: “We willen meer doen dan enkel onze klanten behouden. De nieuwe machines creëren kansen voor bestaande klanten, maar openen ook nieuwe deuren. We kunnen nu opdrachten aan waar we vroeger technisch voor moesten passen. Maar door de nieuwe machines verhogen we niet enkel onze kwaliteit. We vergroten ook onze capaciteit.”

Oog voor talent
“Als sociale ondernemers beschouwen we het als onze maatschappelijke taak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een job te bieden. Daarbij hebben we oog voor hun onmiskenbaar talent: doelgroepmedewerkers leveren namelijk superkwaliteit als het aankomt op repetitieve taken. Dankzij onze investeringen borgen we niet alleen de huidige jobs. Onze ambitie reikt verder. Het is absoluut de bedoeling om de komende maanden de omzet en het aantal jobs op te drijven.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139