LimburgActueel.beLimburger Ward Petre naar de Winterspelen in Pyeongchang

Door Rony Maes - 08 januari 2018 - 0000 - Sport

Zaterdag was de 20 jarige shorttrack-atleet Ward Pétré nog even te gast bij zijn ijsschaatsclub YDS Hasselt voor dat hij doorreist naar het EK Shorttrack in Dresden en de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. We strikten hem in de ijsbaan Sport Vlaanderen Hasselt voor een interview.

Limburger Ward Petre naar de Winterspelen in Pyeongchang
Foto: R.M.

Het was geen toeval dat Herkenaar Ward Pétré te gast was in de vroegere Schaverdijn want sinds zijn achtste is hij lid van de ijsschaatsclub YDS Hasselt. Onder begeleiding van stichter Jan Celis kreeg hij de schorttrack microbe goed te pakken. Drie keer per week trainde hij met de club onder het alziend oog van zijn jeugdcoach. Na 8 jaar schaven en vijlen aan de techniek en conditie leverde Jan een sportman af die klaar was voor het grotere werk. Ward werd opgenomen in het Be Gold-project dat opgestart werd onder impuls van het BOIC, met als doel een aflossingsteam naar de Olympische Winterspelen 2018 af te vaardigen.

Hard werken
Vier jaar werd er dag na dag keihard gewerkt aan het ultieme doel. Afgelopen 6 maanden bereidde hij zich met het team in Salt Lake City voor op de Olympische campagne. Tijdens vier wereldbekerwedstrijden streden ze in de relay-wedstrijden voor één van de acht startplaatsen op de Spelen. Het team, gecoacht door ex-Olympiër Pieter Gysel, behaalde een verdienstelijke 10de plaats in het wereldbekerklassement, hetgeen net niet voldoende was om zich als team te kwalificeren. Doorheen de campagne werden er wel twee individuele plaatsen veroverd. Jens Almey en Ward Pétré werden geselecteerd om België te vertegenwoordigen in Pyeongchang. Eind januari vertrekt hij naar Pyeongchang waar hij vooral ervaring wil opdoen en dromen van een plaats in de halve finale.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139