LimburgActueel.beFS Gelko Hasselt haalt Portugese topper binnen

Door Rony Maes - 04 januari 2018 - 3500 - Sport

Een fiere voorzitter Georges Mees en clubdirecteur Theo Geladi van FS Gelko Hasselt stelden in het Hasseltse restaurant Dai Cugini hun nieuwste aanwinst voor: meervoudig Portugees international Paulo Alexandre Faria Rocha kort genoemd Paulinho. De 27 jarige aanvallende flankspeler tekende een contract voor 2 jaren. Clubdirecteur Theo Geladi gaf meer uitleg aan LimburgActueel.

FS Gelko Hasselt haalt Portugese topper binnen
Foto: Heidi Appeltans

Aan de handtekening zijn meer dan anderhalf jaar onderhandelingen vooraf gegaan. De voorlopig eentalige Portugees, die snel Frans wil aanleren en met zijn vriendin in Brussel zal verblijven, is afkomstig van Matosinhos in de buurt van Porto. Hij is een tweevoetige aanvallende flankspeler waarmee hij een leemte opvult bij de bekerhouder. Coach Carmelo Nieddu ziet ook geen taalprobleem en weet zich met zijn talenkennis verstaanbaar te maken bij de nieuwe aanwinst, die voor verschillende Portugese Futsal eersteklassers speelde. Hij speelde in het seizoen 2012-2013 een jaar in Rusland voor Moskou, maar werd daar door een blessure afgeremd. Zijn laatste club in zijn 20 jarige Futsal loopbaan, die begon op zijn zevende, was Unidos Pinheirense.

Belangrijke kwartfinale
Clubdirecteur Geladi voegde er nadien nog aan toe dat Paulinho de enige wintertransfer blijft. Al beseft hij dat met de terugkeer van tweede doelman Ivan Sandoval naar Spanje een doelwachtersprobleem kan opduiken. Hij wil nu na de transfer van El Ouamari naar Charleroi de kern behouden en ziet hij de komst van Paulinho als een versterking op lange termijn. Coach Nieddu bereidt de ploeg inmiddels voor op de derby tegen Celtic Houthalen, die op vrijdag 12 januari plaatsvindt. De belangrijkste afspraak voor deze maand is evenwel op vrijdag 24 januari wanneer FS Gelko Hasselt het thuis tegen allicht landskampioen Halle Gooik moet opnemen in de kwartfinale voor de Beker van België.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139