LimburgActueel.beVeelbesproken verkeerssituatie in centrum Lanaken krijgt evaluatie

Door Redactie - 04 januari 2018 - 3620 - Samenleving

Sinds het begin van de herfstvakantie op 30 oktober 2017 is de verkeerscirculatie in het centrum van Lanaken ingrijpend aangepast. Het gemeentebestuur wil natuurlijk de mening van haar burgers, handelaars, scholen en andere belangengroepen over deze wijziging kennen en zal daarom een evaluatie organiseren. Deze zal gebeuren door drie adviesgroepen samen te stellen en een enquête te organiseren.

Veelbesproken verkeerssituatie in centrum Lanaken krijgt evaluatie
Foto: archiefbeeldEén adviesgroep bestaat uit een burgerkabinet met daarin inwoners uit het centrum van Lanaken, een tweede adviesgroep bestaat uit handelaars uit het centrum en de derde groep is een GBC (Gemeentelijke BegeleidingsCommissie inzake mobiliteit). Het burgerkabinet is een groep burgers uit het centrum die wenst mee te denken over de verkeerscirculatie in het centrum van Lanaken aan de hand van de opgestelde enquête.

Om een goede spreiding van de deelnemers in deze adviesgroepen te bekomen zullen de inwoners en handelaars evenwichtig gekozen worden uit 4 zones:
Zone 1: Stationsstraat, Winkelstraat, Spoorwegstraat, Europaplein, Gasthuisstraat en Jan Rosierlaan
Zone 2: Molenweidestraat, Molenweideplein, In de Bruel, Arkstraat
Zone 3: Bessemerstraat , Kerkplein, Bodestraat, Broekstraat, Korte straat
Zone 4: Koning Albertlaan, Gemeenteplein, Onderwijsstraat, Aan de Engelse Hof

Woon je in één van deze centrumzones en wens je deel te nemen aan het burgerkabinet of aan de adviesgroep met handelaars? Stel je dan uiterlijk vóór 20 januari kandidaat via www.lanaken.be/adviesgroep. De adviesgroepen zullen vanaf midden februari plaatsvinden.

"We hebben graag dat iedereen zijn of haar mening geeft, zowel als je de verkeerscirculatie goed vindt, ook als je nog punten ter verbetering hebt. Dit kan via een online enquête die van 25 januari tot 15 februari ingevuld kan worden op www.lanaken.be/enquete", aldus het bestuur. "Wens je hulp bij het invullen van deze enquête? Dan kun je telefonisch een afspraak maken bij Dirk Welkenhuyzen van het dienstencentrum 'Aan de Statie' via 089 730 061."

Na de verwerking van de enquêtes en de mening van de adviesgroepen zal het schepencollege zich in maart 2018 definitief buigen over de verkeerscirculatie in het centrum.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139