LimburgActueel.beNieuw jaar tegemoet met Drie Koningen familietheater @Genk

Door Dominique Vreven - 02 januari 2018 - 3600 - Cultuur

Op zondag 14 januari presenteren de stichting Le Rossignol en de Genkse Academie om 15u de familievoorstelling ‘Rondom Drie Koningen’ in de shouwburg op het stadsplein te Genk. Het betreft een double bill, waarin de familieopera ‘Amahl and the night visitors’ van Menotti als referentie dient voor een beeldende, muzikale performance.

Nieuw jaar tegemoet met Drie Koningen familietheater @Genk
Foto: Le RossignolOp zondag 14 januari staan de Drie Koningen centraal in C-Mine Genk. Aan de voorstelling werken professionele zangers, musici en amateur zangers en acteurs mee. Solisten zijn Elisabeth Margraf, Sonja Feenstra, Luke Mitchel, Sebastian Neuwahl, Agris Hartmanis en Stijn Ritzen. Verder zijn zangers van het Nederlands Vlaams Project Koor en de Muziektheater afdeling van de Academie van de partij. De muzikale leiding is in handen van Alice Hendriks en Sybrand van der Werf tekent voor de regie.

Herkenbaar voor iedereen
In de voorstelling ‘Rondom Drie Koningen’ gaat het over moed en een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Deze moed herkent iedereen die jong is of het ooit is geweest: je verlaat het huis van je ouders, je wisselt van school, je lievelingsknuffel verdwijnt in de wasmand. En daarover gaat ook het verhaal van Driekoningen. Natuurlijk gaat het ook over het vinden van het kindje Jezus, maar eerst gaat het over drie mannen die niet precies weten waar ze naar op zoek zijn: achter die ster aan!

In een bijzondere double bill wil de regisseur de moed en de kracht van het ‘nog-niet-weten’ onderzoeken. In de sfeervolle schouwburgzaal speelt de korte jeugdopera ‘Amahl and the Night Visitors’ over het aankomen van de Drie Koningen in Bethlehem, terwijl in de koude januarinacht jongeren het vertrek onderzoeken in een beeldende, muzikale performance.

‘Rondom Drie Koningen’ is op 14 januari om 15u00 te zien in de Schouwburg van Genk. De voorstelling duurt in totaal anderhalf uur. Inkom is 15 euro voor volwassen en 7,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar en leerlingen van de Academie. Ze zijn verkrijgbaar via info.lerossignol@gmail.com of aan de kassa.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139