LimburgActueel.beRiemst in beroep tegen vergunning windturbines Millen

Door Redactie - 02 januari 2018 - 3770 - Actueel

Afgelopen november werd de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van drie windturbines met bijhorende infrastructuur, inclusief transformatoren, kabeltracé en middenspanningscabines in Millen goedgekeurd. Het gemeentebestuur van Riemst adviseerde nochtans negatief voor die plannen van NV Eneco Wind en gaat op haar beurt nu ook in beroep tegen die beslissing. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Riemst in beroep tegen vergunning windturbines Millen
Foto: PixabayEind vorig jaar adviseerde de gemeente Riemst al negatief voor de milieuvergunning van de drie windmolens. Een advies dat gevolgd werd door de Vlaamse Ministers. In september adviseerde de gemeente na grondig onderzoek ook voor de stedenbouwkundige vergunning negatief. De voornaamste reden: de aanvraag van Nv Eneco Wind Belgium paste niet in het Windplan Limburg en de hierin afgebakende zoekzones.

“Het Windplan Limburg is gebaseerd op windmolens met een hoogte van 150 meter. In de plannen van NV Eneco Wind is sprake van windmolens van 200 meter hoog en ook de minimumafstand van 350 meter werd niet gerespecteerd. Het was tevens niet duidelijk welke gevolgen de mergelgroeven zouden ondervinden van de seismische trillingen én het plan strookte niet met de visie van het beleid inzake het behouden van de openbare ruimte", legt burgemeester Mark Vos uit.

“Ondanks ons negatief advies, keurde de Vlaamse regering de stedenbouwkundige vergunning toch goed. Daarom hebben we besloten dat de gemeente een advocaat aanstelt om in beroep te gaan tegen die beslissing."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139