LimburgActueel.beStriptekenaar Kim Duchateau exposeert @PXL

Door Dominique Vreven - 14 december 2017 - 3500 - Cultuur

Striptekenaar Kim Duchateau stelde zopas zijn nieuwste album ‘De zeven vloeken’ voor aan de Hogeschool PXL in Hasselt. De Truinenaar kreeg van de Stichting Marc Sleen de eer om een hommage-album te maken rond de cultfiguur Nero. Tot 21 december kan je in PXL zijn tekeningen gaan bewonderen.

Striptekenaar Kim Duchateau exposeert @PXLDe Stichting Marc Sleen en weduwe Catherina Kochuyt, vertrouwden voor een hommage album hun belangrijkste geesteskind Nero toe aan Kim Duchateau. Deze Limburgse striptekenaar en PXL-docent verzorgde vervolgens niet alleen de tekeningen, maar ook het scenario van een volledig nieuw avontuur.

“Ik lees Nero al sinds mijn zesde” aldus Kim Duchateau “Ik heb dus weinig moeite gehad om mij in te leven, maar het heeft me wel vier en een halve maand intensief werken gekost om een album te maken waarin mijn tekenstijl zich vermengt met de wereld van Marc Sleen”.

Na 15 jaar afwezigheid kan je deze vrolijk geneusde held nu eindelijk terug begroeten in PXL-Congress in Hasselt. Daar zijn tot 21 december, tijdens werkdagen van 8 tot 17u00 , platen uit de strip te zien en artistieke Nero creaties van de studenten illustratieve vormgeving.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150