LimburgActueel.beUnieke samenwerking tussen PXL, Google en Bloovi.Me van start

Door Redactie - 04 december 2017 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Deze week gaat de eerste workshop in het kader van Digital Masters Academy door in Hogeschool PXL. Deze workshops worden gegeven door Google mensen, zoals onder meer Andy Serdons. Sophie Haenen, lector binnen de opleiding Communicatiemanagement, is de ambassadeur van de Digital Masters Academy binnen de school. Het doel is om aan de hand van een kennis- en praktijkgerichte opleiding 2.000 studenten coachen om aan de slag te gaan in de digitale sector.

Unieke samenwerking tussen PXL, Google en Bloovi.Me van start
Foto: PXLDie Digital Masters Academy is een exclusief lessenpakket dat op poten gezet is door Google. Iedere student krijgt daarmee de kans om niet minder dan 3 Google AdWords certificaten te behalen, om vervolgens deel te nemen aan de Google Online Marketing Challenge. Het traject eindigt met een job als werkstudent op een digitaal project.

De opleiding Communicatiemanagement van Hogeschool PXL stapte vorig academiejaar al in het project. "Wij hebben onze studenten vorig academiejaar laten deelnemen omdat in communicatie het belang van een goede kennis van Google heel belangrijk is. Het werkveld reageerde daar heel positief op. Daarom ook dat we dit jaar dit project opnieuw ondersteunen en uitbreiden.", zegt opleidingshoofd Herve Van de Weyer.

Binnen de provincie Limburg is Hogeschool PXL pionier met deze unieke samenwerking. "Wij willen daarmee onze studenten nog beter voorbereiden op een job in de digitale marketing. De kennis die onze studenten verwerven bij de Google Digital Masters Academy is actueel, vers en gebruiksklaar. En daar zit het bedrijfsleven op te wachten", aldus opleidingshoofd Marketing Benny Bierebeeck.

Het project bestaat uit een training in digitale marketing en AdWords, aangevuld met praktijkervaring via de Google Online Marketing Challenge, certificatie en assessment door de HR-partner. Het traject wordt afgesloten met het aanbieden van een betaalde studentenjob in de marketing- en communicatiebranche.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139