LimburgActueel.beTijdelijke sluiting voor dancing Universal

Door Redactie - 04 december 2017 - 3500 - Showbizz & Lifestyle

Op advies van brandweer en politie laat Hasselts burgemeester Nadja Vananroye dansgelegenheid Universal in de Badderijstraat tijdelijk sluiten. Tijdens een recente controle werden er immers verschillende inbreuken op de brandveiligheid vastgesteld. De burgemeester benadrukt dat deze sluiting los staat van het incident in de Badderijstraat afgelopen weekend waarbij een politie-inspecteur gewond raakte.

Tijdelijke sluiting voor dancing Universal
Foto: Universal Hasselt“Tijdens die actie konden de aanwezige diensten meerdere inbreuken vaststellen op de wet rond de brandveiligheid. Zo werden onder andere de (nood)uitgangen niet duidelijk aangegeven, was er geen verplichte manuele alarminstallatie aanwezig, bleek een evacuatiedeur onvoldoende bruikbaar en waren er op het moment van de controle een 50-tal meer bezoekers dan toegelaten aanwezig in de zaak”, legt burgemeester Nadja Vananroye uit.

“Bovendien konden tegelijkertijd zo’n twintig bezoekers betrapt worden op roken. Moest een ongedoofde sigaret leiden tot een brand, bestaat er met al deze inbreuken een reëel gevaar voor de bezoekers. In het kader van de algemene veiligheid ben ik daarom genoodzaakt om de uitbaters een tijdelijke sluiting op te leggen.”

Volgens de wet op de brandveiligheid kan een zaak enkel heropenen na het uitvoeren van de nodige aanpassingen of verbouwingen. “De uitbaters hebben dus zelf in de hand hoe lang hun zaak gesloten blijft”, alsnog Vananroye. “Zodra de nodige aanpassingen uitgevoerd zijn, zal de brandweer een hercontrole uitvoeren. Na positief advies kan de dansgelegenheid heropend worden.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139