LimburgActueel.beTopper Heur-Tongeren-Leopoldsburg eindigt op 1-1

Door Rony Maes - 04 december 2017 - 3500 - Sport

De topper in de derde Amateur afdeling B tussen Heur-Tongeren en Leopoldsburg eindigde op 1-1. Hierdoor blijven de Zuid-Limburgers aan de leiding met nu als eerste achtervolger Bilzerse Waltwilder en laat dat nu toevallig op de laatste speeldag van de heenronde de volgende tegenstander zijn. We vroegen reacties aan Gert Geraerts van Heur-Tongeren en coach Luc Reumers van Leopoldsburg.

Topper Heur-Tongeren-Leopoldsburg eindigt op 1-1
Foto: W.v.Mele

Bij de thuisploeg moest Steve Hoste de geschorste Jente Weckx missen. De onzekere Di Gregorio en Dupain starten wel, maar deze laatste moest al na een kwartier vervangen worden door Moussa. Bij Leopoldsburg waren de geschorste Appeltans en de gekwetsten Foglia en Clerckx er niet bij. Leopoldsburg startte sterk en dat werd na 5 minuten al beloond met een doelpunt. Tuteleers scoorde op een hoekschop, die niet weggewerkt werd (0-1). Even later had Goyvaerts wel de 1-1 aan de voet, maar Ghijsens redde knap met de voet. Nadien schoot Mathei voor de bezoekers voorlangs en Vanheeswyck stootte op kapitein Grevendonck van Leopoldsburg. De 1-1 kwam er in de 25ste minuut. Janssens legde Van Ratingen neer in de 16 en Goyvaerts scoorde zijn 16de van het seizoen van op de stip. Op het halfuur schoot Van Ratingen nog een mooie kans over. Vlak voor rust raakte Ghijsens gekwetst aan de knie, maar hij verbeet de pijn en speelde de wedstrijd uit.

Leopoldsburg verliest Wouters met geel
In de tweede helft trokken de bezoekers het spel naar zich toe. Zo ging een bal van Eyckmans voorlangs en Bosmans schoot op Govoni. De beste kans kwam er een kwartier voor tijd. Wouters kon toen net niet bij een gemeten voorzet van Vandebroek. Diezelfde Wouters werd in de 87ste minuut nog uitgesloten met een tweede gele kaart wegens een vermeend handspel. De laatste kans was voor Heur-Tongeren. Goyvaerts schoot in blessuretijd een vrije trap naast de muur buiten. Zaterdag om 19u30  speelt Heur-Tongeren de volgende topper bij Bilzerse Waltwilder, dat in Herentals ging winnen met 0-1. Leopoldsburg speelt dan de derby tegen Pelt, dat 1-1 gelijk speelde in Hoeilaart. Wellen-Houtvenne werd 0-0 en Termien verloor met 5-0 in Diegem. Zondag om 14u30 speelt Termien tegen Houtvenne en Wellen tegen Herentals.

Puntenverlies voor KRC Genk, STVV, Lommel en Eisden
In de Jupiler Pro League stond KRC Genk na een zwakke eerste helft bij KV Mechelen 3-0 achter. In de tweede helft kwam het nog terug tot 3-2, maar het kon een vijfde seizoensnederlaag niet vermijden. STVV speelde 1-1 gelijk in Moeskroen en blijft vierde. KRC Genk speelt zaterdag om 20 u. tegen Eupen. STVV-Zulte Waregem is zondag om 20u00 In de eerste Amateur afdeling eindigde de topper Dessel-Lommel op 1-1. Patro Eisden Maasmechelen verloor met 2-0 in Deinze. Zaterdag om 20u00 ontvangt Lommel rode lantaarn Chatelet en Patro Eisden Geel.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139